Üç Carrefoursa daha geliyor

Güncelleme Tarihi:

Üç Carrefoursa daha geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransız hipermarket zinciri Carrefour, Sabancı'yla ortaklık sonrası atağa geçiyor. Carrefoursa, ikisi İstanbul'da, birisi İzmit'te olmak üzere üç yeni hipermarket daha açacak.

Carrefoursa bu yıl İstanbul'da iki hipermarket daha açmayı planlıyor. Merter'de E-5 otoyolunun kenarında ve Esenler'de otogarın yanında Ferhatpaşa çiftliği adıyla tanınan bölgede hipermarket açacak olan Carrefoursa, sözkonusu arsaların imar planlarının yeniden düzenlenmesini bekliyor.

Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, daha önce adı geçen iki bölgede yatırım aşamasına çok yaklaşan Carrefoursa bu yıl içinde İstanbul'daki hipermarket sayısını üçlemek istiyor. Merter'de E-5 otoyolunun kenarında, Kanal 6'nın sahibi Mehmet Kurt'a ait olan arsayla ilgili görüşmeler devam ediyor.

Carrefoursa'nın hipermarket açabilmesi için arsanın imarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Edinilen bilgiye göre, Carrefoursa, sonunda istediği imar değişikliğini yaptırdı ve ‘‘2 emsallik‘‘ yapılaşma iznini aldı. Böylece Carrefoursa'nın İstanbul'da açacağı ikinci hipermarketin yeri kesinleşmiş oldu. Merter'deki bu arsa üzerinde kısa süre sonra inşaata başlanması bekleniyor. Carrefoursa'nın Esenler'de gözüne kestirdiği Ferhatpaşa çiftliği adıyla tanınan bölgedeki 150 bin metrekarelik arsada da imar planının yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Arsanın büyük bir bölümü için 0.5, diğer bölümü için de 2 emsal değerinde yapılaşma izni talep ediliyor.

ÜÇÜNCÜ İL İZMİT

Carrefoursa'nın İstanbul ve Adana'dan sonra hipermarket açacağı üçüncü il İzmit olacak. Carrefoursa iki ay önce İzmit Büyükşehir Belediyesi'nden, eski Gölcük yolu üzerindeki otobüs terminalinin arsasını satın aldı. 55 bin 632 metrekarelik alana sahip bu arsa için Carrefoursa'nın 1 trilyon 335 milyar lira ödediği belirtiliyor.

İzmit Büyükşehir Belediyesi arsasını satarken, bu arsa üzerinde faaliyette olan otobüs terminalini altı ay içinde yeni yerine taşıyacağına söz vermişti. Carrefoursa şimdi İzmit'teki bu arsasının üzerine hipermarket kurabilmek için otobüs terminalinin taşınmasını bekliyor.

Bu arada Carrefoursa'nın İstanbul dışındaki illerde arsa arayışı da devam ediyor. Özellikle Ankara ve Antalya'da en az 50 bin metrekarelik arsa arayan Carrefoursa yönetimi, bugüne kadar birçok asaya bakmakla beraber alım için harekete geçmedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!