Tuzla'ya 4 bin 300 konutluk dev proje

Güncelleme Tarihi:

Tuzlaya 4 bin 300 konutluk dev proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 14:41

Teknik Yapı, 4 bin 304 konuttan oluşan son yılların en büyük projesi Evora İstanbul'u satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Tuzla'da yapılacak projenin ilk etabında yer alan 1.509 daire, 15 Ekim 2011 tarihinden itibaren 76 bin 900 liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışa çıkıyor.

Emlak Konut GYO’nun geçen yıl hasılat paylaşım modeli uygulayarak ihaleye çıkardığı toplam 300 dönümlük arazinin projeye hazır hale getirildiğini belirten Durbakayım, Teknik Yapı’nın TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile bu yapılanmaya yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

Site içlerindeki araç yollarının site etrafına alındığını ifade eden Nazmi Durbakayım, site sakinlerinin kullanımı için geniş avlu alanları oluşturulacağını ve sosyal amaçlı mekan ve alanlara yer kazandırıldığını açıkladı. Durbakayım bu şekilde içinde ilkokulu, kreşi, parkı, tıp merkezi ve camisi olan küçük bir şehir kuracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

30 AY SONRA TESLİM EDİLECEK

Evora İstanbul’un inşaatına Ekim 2011 tarihinde başlandığı bilgisini veren Nazmi Durbakayım, projenin Ağustos 2014’de de tamamlanacağını açıklarken, daire teslimlerinin etaplar şeklinde yapılacağını bildirdi. Buna göre ilk etabı oluşturan daireler 30 ay sonra teslim edilecek.

Evora İstanbul’un hitap ettiği kitle profilinin Türkiye mozaiğini yansıttığını anlatan Nazmi Durbakayım “Birçok büyük bankanın teknolojik merkezleri Tuzla’ya taşınırken, buralarda çalışacak binlerce insan rahat bir yaşam ortamı istiyor.  THY personeli de Tuzla’da iş streslerini ortadan kaldıracak yaşam alanları arıyor. Ataşehir’deki Finans Merkezi’nde çalışan orta gelir grubu da, çalışma bölgesine ulaşımı kolay ekonomik konut istiyor" diye konuştu. 
 
Satışa çıkacak olan ve projenin ilk etabını kapsayan 15 blokta toplam 1.509 daire yer alacak. Metrekare birim fiyatı ortalama 1.550 liradan başlayacak projede daireler 76 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

1 MİLYAR DOLAR GELİR BEKLENİYOR  

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Emlak Konut GYO'nun 2003  başından bu güne kadar, yaklaşık 11,1 milyon metrekare inşaat alanına sahip 62  bin 700 konut, muhtelif ticari ünite ve okul inşaatı ile birlikte her türlü  sosyal donatı, spor ve yeşil alanların da yapımını gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

2010 yılında Emlak Konuta ait projelerdeki, 7.784 bağımsız bölüm satışı  gerçekleştiğini ve bu satışlar karşılığı 2 milyar 97 milyon lira tahsilat  yapıldığını ifade eden Kurum, “Buna karşılık 2011 yılının 9 ayında 2010 yılı  satış rakamları aşılarak 8.384 bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş ve bu  satışlar karşılığı da 2 milyar 78 milyon lira tahsilat yapılmıştır. Şirketimizin  geliştirmiş olduğu projelerden inşaat ruhsatları henüz alınmamış olanları da  dahil edersek önümüzdeki üç yıl içerisinde minimum 4 milyar lira gelir elde  edecektir” dedi.

Emlak Konut'un İstanbul'un yeni yerleşme alanlarından birisi olan  Tuzla'da şu an itibariyle 4 projesi bulunduğunu, bu projelerde yaklaşık 6.660  konut ile muhtelif ticari üniteler, sosyal tesisler, spor ve yeşil alanların yer  aldığını anlatan Kurum, “Tuzla'da nitelikli orta ve orta gelir üstüne hitap eden  konut ihtiyacı açığa çıkmıştır. Evora İstanbul projesi buradaki konut ihtiyacını  ciddi bir biçimde karşılayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Murat Kurum, Emlak Konut'a ait 255 bin metrekare alanlı arsalar üzerinde  toplam 436 bin metrekare emsal inşaat alanına sahip projenin toplam gelirinin en  az 982 milyon lira ve Emlak Konut'un payının da en az 318 milyon lira civarında  gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!