TÜSODER'den kritik 'sigorta' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

TÜSODERden kritik sigorta uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 14:18

Bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olan ve araç sahiplerini isyan ettiren Zorunlu Trafik Sigortası'ndaki 2016 yılı fahiş fiyat artışıyla ilgili, yetkili merciler  harekete geçti. Bu konuda ki düzenlemelerin meclisin onayına sunulması için çalışmalar başladı. 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Tüketici Sorunları Derneği(TÜSODER) yetkilileri yapmış olduğu basın açıklamasında, 1 Haziran itibariyle gazetede yayınlanan Trafik Sigortasındaki düzenlemelerde belirtilen ve tazminatın sigortalı sürücüye ödetilmesi  yolunu açan maddeye değinerek kamu oyunu uyarmıştı.

TÜSODER bunun yanlış yorumlamalara ve trafik kurallarının ihlalinde sigortalıya rücu edilebileceğini de basınla paylaşmıştı. Bu sıkıntıları dikkate alan Hazine Müsteşarlığı düzenlemedeki ibareyi trafik kurallarının ağır kusur ile ihlali olarak değiştirdi. 

'AĞIR KUSUR' BELİRSİZLİĞİ
Konuyla TÜSODER Sigorta Komisyon Başkanı ve Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü  Taner Çağatay: "Umarım, 'ağır kusur'un

TÜSODERden kritik sigorta uyarısı

anlaşılmasında ve yorumlanmasında ilerde sıkıntı yaşamayız. Hasar ödemesi yapılırken  ‘'ağır kusur ibaresi nedeniyle sigortalıların mağdur olmayacağını ümit ediyoruz. Son düzenlemeler doğrultusunda mecliste konuyla ilgili yasanın çıkması, dövizdeki artışın stabil hale gelmesiyle araç sahipleri rahatlayacaktır. Üstelik sigorta şirketlerinin amansız rekabetiyle primlerin aynı düzeyde kalacağını, hatta süreç içerisinde inebileceğini öngördüğümüzü belirtmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

PRİM FARKI YÜZDE 50'Yİ BULUYOR
Çağatay konu ile ilgili açıklamasının devamında "Bazı sigorta şirketleri sigorta brokerliğimize bilgi maili göndererek trafik primlerinde revizyon yapıp durumu vatandaşın yararı olacak şekilde iyileştirdiklerini bildirmişlerdir. Trafik ve Kasko Sigortası primleri sigorta şirketleri arasında çok değişkenlik arz ettiği için sigortalıların en az 4 veya 5 ayrı sigorta şirketinden teklif almalarında yarar vardır. Bazen yüzde 50 varan prim farkı oluşmaktadır. Bu da sigorta prim yükünü hafifletecektir"  şeklinde konuştu.

BAZI SEKTÖRLER İÇİN 'HASSASİYET'
Kasko ve trafik sigortası primlerinin, sigorta şirketlerinin portföyünde önemli bir yer tutmakta olduğunu söyleyen Çağatay, halihazırda yangın sigortalarında da, plastik, kozmetik gibi sektörlerde çok seçici olmaları, teminat vermek istememeleri sigorta şirketlerini daha çok Kasko ve Trafik poliçelerine yönlendireceğine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Çağatay, Kasko ve Trafik sigorta prim yükünü düşürmek için herkesin üzerine düşeni yapmasını, sigortalıların ufak hasarlarını sigorta poliçelerine başvurmadan kendileri tarafından karşılanmasının uygun olacağını savundu. Çağatay, hasarsızlık indirimini kaybetmemeleri konusunda da araç sahiplerini uyardı. 

 

BAKMADAN GEÇME!