TÜSİAD'dan Fransa'da AB lobisi

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADdan Fransada AB lobisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2004 13:31

TÜSİAD, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi ziyaretine paralel olarak Fransa’da çeşitli görüşmelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İşadamları  Derneği  yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya yapacağı resmi ziyarete paralel olarak, Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlaması yönünde Fransız iş dünyası ve hükümet yetkilileri ile temaslarda bulunacak.

TUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı başkanlığındaki heyet, yarın Başbakan Erdoğan ile birlikte, TÜSİAD’ın Fransa’daki karşılığı, Fransız iş dünyasının temsil örgütü MEDEF’i (Fransız Girişimciler Hareketi) ziyaret edecek.

TUSİAD’dan yapılan açıklamaya göre Sabancı toplantıda yapacağı konuşmada, Türkiye’nin yaptığı reformlarla, AB’ye tam üyelik sürecinde de büyük aşamalar katettiğini vurgulayacak. Özellikle son yıllarda başarılan demokratik ve yapısal reformlarla önemli bir dönüşüm gerçekleştirildiğini belirtecek olan Sabancı, Türkiye’nin AB ile tam üyelik müzakereleri sürecinin uzun ve meşakkatli olabileceğini belirterek şunları söyleyecek:

Haberin Devamı

"Bu dönemde hedef; Türkiye’nin AB üyeliği doğrultusunda ortaya çıkacak tüm sorunların çözülmesi ve Türkiye’nin potansiyelinin Avrupa’nın geleceği için siyasal, ekonomik ve sosyal açılardan bir artı değere dönüştürülmesidir.

Aynı zamanda, Avrupa’nın da; küresel ekonomik rekabet gücü yüksek, girişimcilik kapasitesi artmış, sosyal modeli dengelerini bulmuş ve kurumsal yapısı etkin olarak işleyen bir siyasal birlik içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Gelecekte nasıl şekillenebileceğini tam olarak bilmediğimiz Avrupa Birliği’nin tam üyesi olabilmek için Türkiye, zamanı geldiğinde doğru tercihleri yapacak ve gerekli uyum esnekliklerini gösterecektir."

TÜSİAD heyeti Fransa temasları çerçevesinde Başbakan Jean-Pierre Raffarin’in danışmanı Pascale Andreani, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Claudie Haignere ve Dış Ticaret Bakanı François Loos ile görüşecek. Akşam yemeğinde basın ve düşünce örgütleri temsilcileri ile biraraya gelecek olan heyet, 20 Temmuz tarihinde de l’Express gazetesinden Christian Makarian, Le Figaro gazetesinden Alexandre Adler ile görüşecek.

Heyette Ömer Sabancı’nın yanısıra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pekin Baran, Yönetim Kurulu üyeleri Cem Duna ve Şadi Gücüm, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski, TÜSİAD üyeleri Celalettin Çağlar, Eşref Hamamcıoğlu, Jak Kamhi, Naim Koçer, Coşkun Ulusoy, Lütfi Yenel ve Mümtaz Teker, AB nezdinde TÜSİAD temsilcisi Bahadır Kaleağası ve TÜSİAD Paris temsilcisi Serap Atan yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!