TÜSİAD, ‘ortak çalışalım’ diyen MÜSİAD'a pas vermedi

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, ‘ortak çalışalım’ diyen MÜSİADa pas vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

MÜSİAD, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) ‘‘ortak çalışalım’’ önerisi götürmeye hazırlanırken, ‘‘Herkes bize yakınlaşmaya çalışıyor’’ diyen TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, bu öneriye sıcak bakmadıkları mesajını verdi.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu, Türk Sanayi ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) ziyaret ederek ‘‘ortak çalışma’’ teklifinde bulunacak. Önümüzdeki günlerde İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'i de ziyaret etmeyi planlayan Ali Bayramoğlu, ‘‘Taleplerimizi ortak bir projeyle tek ses olarak aktaralım’’ önerisinde bulunmaya hazırlanıyor. Ancak ‘‘Herkes bize yakınlaşmaya çalışıyor’’ diyen TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, MÜSİAD'ın bu girişimine, ‘‘Her kurumun ayrı gündemi ve çalışmaları var’’ görüşüyle sıcak bakmıyor.

Erkut Yücaoğlu, ‘‘Çok sesli olmak her zaman daha faydalı. Her kurumun ayrı gündemi ve çalışmaları var. Bence bunların çok sesli aktarılması daha etkili’’ sözleriyle ortak proje önerisini benimsemediğini ifade etti.

‘‘Yoğun bir dönem içine giriyorum. 10 Temmuz'a kadar her günüm dolu’’ diyen Yücaoğlu, yine de MÜSİAD'ın görüşme talebinin yönetim kurulu tarafından değerlendirileceğini söyledi.

MÜSİAD'ın uzun bir süreden beri TÜSİAD'la görüşme talebinde bulunduğu biliniyor. Bu görüşmenin yapılması halinde bir ilk de gerçekleşmiş ve iki derneğin başkanı tarihinde ilk kez biraraya gelmiş olacak.

RAPORLAR BENZİYOR

MÜSİAD tarafından en son hazırlanan raporun Türkiye'nin ekonomisi, insan hakları ve demokratikleşmesinin önünü açacak kurallardan oluştuğunu belirten Ali Bayramoğlu, TÜSİAD'ın hazırladığı raporlar ile MÜSİAD tarafından hazırlanan raporların bir çok noktada birbirine benzediğini söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin tümünün taleplerinin aslında aynı olduğunu belirten Ali Bayramoğlu, ekonomik talepleri tek ağızdan söylemenin daha etkili olacağını savundu.

‘‘Ekonomide yapılması gerekenleri bütün sivil toplum örgütleri söylüyor. Herkes söylüyor. Ama netice yok. Birleşip tek ağızdan bu talepleri aktarmak ve takip etmek daha etkili olacak’’ diyen Ali Bayramoğlu, önümüzdeki günlerde bu projeyi aktarmak için TÜSİAD'ın yanı sıra, İTO, İSO, TİM'e yapacakları ziyaretlerinden olumsuz bir cevap beklemediğini açıkladı. Bayramoğlu, ancak asıl önemlisinin bu projenin uygulanması olduğunu da sözlerine ekledi.

YENİ OLUŞUMLAR

Başkanlığı süresince bir yıllık süreç içinde toplumun bütün kesimleri ile entegrasyon, beraber hareket etme gibi ortak çalışmaları gündeme getiren Ali Bayramoğlu, ticari alanda yeni oluşumların ortaya çıkması için farklı kesimlerle üyelerinin entegrasyonu konusunda bazı çalışmalar başlattıklarını ve bu yoğun performansı devam ettireceklerini de her fırsatta vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!