TÜSİAD, KKTC için kolları sıvadı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, KKTC için kolları sıvadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD, KKTC'nin dünyayla ekonomik entegrasyonu sağlacak adımlar için düğmeye bastı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan, ‘‘Kıbrıs'ın tecrit edilmişliği, ekonomik gelişmenin önünde bir engel teşkil ediyor’’ dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), KKTC ekonomisini canlandırmak için kolları sıvadı. KKTC İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs'a gelen 9 kişilik TÜSİAD heyeti, keşif gezisi niteliği taşıyan 24 saatlik ziyaretinde, ambargolar nedeniyle yalnızlığa itilen KKTC'nin dünyayla ekonomik entegrasyonu sağlacak adımlar için düğmeye bastı. Bu ziyaretin ardından TÜSİAD'ın KKTC ekonomisini rahatlatacak somut girişimler yapacağı belirtiliyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, And Bozkaya, Mustafa Akyıl, Tuğrul Erkin, Temel Kaya, Sinan Tara, Doğan Bolak veÜmit İzmen’den oluşan heyet dün sabah ilk olarak KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. ‘‘Bu devleti beraber kurduk. Yaşatmak için iki tarafında sorumluluğu var’’ diyen Eroğlu, ‘‘Ekonomik savaşımıza verdiğiniz desteği yatırmlarla artırmanızı istiyoruz’’diye konuştu. Heyetle görüşen KKTC Meclis Başkanı Hakkı Atun ise TÜSİAD'ın ziyaretini ‘‘1974'teki Barış Harekatı'nı kalkınma harekatına dönüştürme ziyareti’’ olarak niteledi.

ÇÖZÜM EKONOMİ

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da işadamlarını KKTC'ye yatırıma çağırdı ve Kıbrıs'ta çözümün ekonomiden geçtiğini vurguladı. Denktaş şöyle konuştu:

‘‘Rumlar ekonomik açıdan çökmememizi bekliyorlar. Ekonomimiz güçlü olursa bizimle adam gibi masaya oturmak zorunda kalırlar. Türkiye'den işadamları KKTC'ye yatırım yaparsa, Rum ve Türk ekonomileri denk duruma gelirse, Rumlar, Türkiye ile bağlarımızın kopmayacağını anlar ve sorun çözülür. Kıbrıs meslelesi ancak bu şekilde Türkiye'nin önünde bir engel olmaktan çıkar’’.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan ise, Kıbrıs'ın Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini belirleyen öğelerden biri olduğuna dikkat çekerek ‘‘Sorumluluklarımızın farkındayız. Hem ekonomik çıkarlarımızı hem de milli menfaatlerimizi birarada tutarak işbirliğini geliştirebilirsek vazifemizi yapmış oluruz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!