TÜSİAD: Kimse hükümeti devirmeye kalkmasın

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Kimse hükümeti devirmeye kalkmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erkut Yücaoğlu, Avrupa Birliği adaylığının eşiğindeki Türkiye için yeni hedefler koymanın, yeni hayaller kurmanın zamanının geldiğini söyledi. Türkiye'de bir erken seçim beklemediğini söyleyen Yücaoğlu, ‘‘Türkiye'deki siyasi istikrarı bozmaya yönelik her türlü hareketi de çok ciddi olarak tenkit ediyorum. Hiç kimsenin kamplaşıp hükümeti devirmek üzere yola çıkmasını doğal görmüyorum’’ dedi.

Erkut Yücaoğlu, Dünya Bankası ve OECD'nin katkılarıyla TÜSİAD tarafından düzenlenen ‘‘Küreselleşme-Kalkınma-Devlet’’ konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 11 Aralık tarihinde Helsinki'de gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları toplantısında, Türkiye'nin tam üye adaylığının gerçekleşme olasılığının yüksek gözüktüğünü söyledi. Türkiye'de ekonomik hedefler, dünya ile entegrasyon çabaları olduğuna işaret eden Yücaoğlu, Türkiye'nin meclisi ile hükümeti ile sıkı çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB adaylığı ile birlikte, karşılıklı yükümlülüklerin yerine getirileceğini belirten Yücaoğlu, bunun Türkiye'nin verdiği kalkınma savaşının son merhalesi olduğunu söyledi.

Bu konular içinde özellikle ‘‘Şeffaflık’’la ilgili bir inceleme yapabileceklerini belirten TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, özelliklede bütçede şeffaflığın önemine dikkat çekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!