TÜSİAD: ABD eyleme bakacak

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: ABD eyleme bakacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Kayhan, Amerikan finans ve yatırım çevrelerinin Türkiye'yi yakın izlemeye aldığını söyledi. Kayhan, New York'ta düzenlediği basın toplantısında ‘‘ABD, istikrarlı politikası ve düzenli bir ekonomi programı olan Türkiye'ye yardıma hazır. Ancak beyanatlara değil eylemlere bakıyor. Temaslarımızda Refahyol koalisyonunun Türkiye için kaybedilmiş bir dönem olduğunu gördük. ABD bu dönemde Türkiye ile ilişkilerini buzdolabının en soğuk bölümüne koymuş’’dedi.

Bu arada, Amerika'nın Sesi Radyosu'nun sorularını da yanıtlayan Kayhan, Anasol-D hükümetini Türkiye için doğru seçim olarak niteledi, sonra ‘‘Devlet Bakanı Güneş Taner'in IMF ile imzalayacağı anlaşmanın belki miktarı yönünden değil ama, uluslararası finans topluluğunun ekonomimizin kredibilitesi ve rahat borçlanabilir ülke olduğu, programın ciddiyetle uygulanabileceği izlenimi vermesi açısından çok önemli etkisi olacaktır.’’ dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, gezileri sırasında büyük ilgi gördüklerini, bazı kesimlerin Türkiye'de özel sektörün gücü ile başarılarını bilmediğini kaydetti. Eczacıbaşı, ‘‘Türkiye'nin koşullarını objektif olarak anlatmaya çalıştık’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!