‘Turuncu’yla 4 milyar lira mevduat çekti

Güncelleme Tarihi:

‘Turuncu’yla 4 milyar lira mevduat çekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

ING Bank, yılın başında devreye soktuğu ‘Turuncu Hesap’ ile ilk 6 ayda mevduat müşteri sayısını ikiye katladı.

ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, Turuncu Hesap ile sektörde ayrı bir kategori oluşturduklarını ve 4 milyar TL’lik mevduat hacmi yarattıklarını belirtti.
Ocak ayında piyasaya sundukları ‘Turuncu Hesap’ı “bankanın büyüme stratejisinin kilometre taşı” ve “müşteri kazanımındaki ana ürün” olarak tanımlayan Tabakoğlu, 6 aylık dönemde elde ettikleri sonuçları şöyle özetledi: “Turuncu Hesap ile birlikte 2011 yılının ilk 6 ayında bireysel TL mevduatımızın hacmi yüzde 40 büyüdü. Bireysel TL mevduattaki pazar payımız, 2010 yıl sonuna göre yüzde 2.2’den yüzde 2.8’e çıktı. Toplam bireysel TL mevduatımızın içerisinde Turuncu Hesap’ın payı yüzde 50’ye ulaştı. Şube başına mevduattaki büyümemiz yüzde 38 oldu. Turuncu Hesap’la birlikte mevduat müşterisi sayımız 2011’in ilk 6 ayında 2 katına ulaştı.”
Hedef tabana yayılmak
Turuncu Hesap’ı sadece bir ürün olarak düşünmediklerini söyleyen Tabakoğlu, şunları söyledi: “Günde 1500 civarında Turuncu hesap açılışı yapıyoruz. Turuncu Hesap’ı devreye sokarken, ilk aşamada müşteri tabanımızı genişletmeyi hedefledik. Bu konuda iyi gidiyoruz. 250 bin TL’nin altındaki toplam mevduat oranımızı yüzde 78’e kadar çıkardık. Sektör ortalaması yüzde 38’de kalıyor. 1 milyon TL ve üzeri mevduatlarda ise sektör ortalaması yüzde 47 olurken, ING’de yüzde 11’e kadar indirdik. Yüzde 9 faiz 1 milyon TL’si olan kişi için düşük gelebilir. Çünkü tezgah altında faiz yüzde 10.5’e kadar çıkabiliyor. Ancak 30 bin liraya, kimse yüzde 9 vermiyor.”
Müşteri başına bakiye ortalamasının 20 bin lira olduğunu söyleyen Cenk Tabakoğlu, “ING, mevduatı en fazla tabana yayılan bankalar arasına girdi. Turuncu Hesap ile ‘serbest tasarruf hesabı’ olarak sektörde yeni bir kategori yarattık. Vadesiz hesaptaki gibi, vadesi bozulmadan para çekilip, yatırılabiliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!