Türkpetrol'e Amerikan makyajı

Güncelleme Tarihi:

Türkpetrole Amerikan makyajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk petrol piyasına iki yıl önce giren ABD'nin petrol devlerinden Conoco Türkpetrol'ün imajını değiştiriyor. İstasyonları hızla yenilenen Türkpetrol, Pepsi Cola ile işbirliğine girerek eylül konseri öncesi Spice Girls tişörtleri satacak.

Türkpetrol, ABD'nin 10 büyük şirketi arasında yer alan Conoco'nun yardımıyla büyük çaplı bir ‘‘imaj değiştirme’’ kampanyası başlattı. Türkiye'ye Eylül 1995'te Tabaş Petrolculuk Şirketi'nin yüzde 25'ini alarak ilk adımını atan Conoco, piyasaya Türkpetrol adıyla yakıt satan Turcas'ın yüzde 85'inin bir yıl önce Tabaş tarafından satın alınmasıyla Türkiye'ye iyice yerleşti. Satın alma operasyonu tamamlanır tamamlanmaz en deneyimli adamlarını Türkiye'ye gönderen Conoco'nun hedefi Türkpetrol'ün pazar payını arttırmak.

Conoco'da 18 yıllık iş tecrübesi olan ve geçtiğimiz ekim ayında Turcas'ın Genel Müdürlüğüne getirilen Raphael Vermeir ‘‘İlk aşamada Türkpetrol istasyonlarını yenilemeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede Conoco'nun en başarılı istasyon modellerini Türkiye'ye adapte edeceğiz’’ dedi. Raphael Vermeir'e göre, Türkpetrol'e Amerikan makyajının ağırlık noktasını müşteri hizmetleri oluşturacak. Bir yanda petrol istasyonları yöneticileri eğitilecek, diğer yanda istasyonlar alış veriş merkezleriyle müşteriler için daha cazip mekanlara dönüştürülecek.

SPİCE GIRLS

Conoco'nun diğer uluslararası petrol şirketlerinden farklı olarak daha esnek bir hizmet politikası izlediğini belirten Belçika asıllı Raphael Vermeir, bazı alanlarda McDonalds, Pepsi Cola gibi şirketlerle de işbirliği yapacaklarını söyledi. Eylül ayında İstanbul'daki Spice Girls konserininin sponsorluğunu yapan Pepsi Cola ile işbirliği şimdiden başlatıldı. Buna göre, Türkpetrol istasyonlarından 2 milyonluk benzin alanlara başka bir yerden temin edilemeyen Spice Girls tişörtleri sadece 800 bin liraya satılacak ve bedava iki kutu Pepsi verilecek. İstasyonlarda ayrıca Pepsi standları kurulacak, standları formatlarına en uygun düzenleyenler ödüllendirilecek.

Conoco'nun dağıtımcılığın yanısıra petrol arama çalışmalarında da iddialı olduğunu belirten Vermeir, Conoco'nun halen Azerbaycan ve Hazar havzası petrolüyle yakından ilgilendiğini kaydetti. Şirketin üst düzey yöneticilerinin Bakü'de petrol arama lisansı almak için uğraştıklarını belirten Vermeire'e göre Conoco Azeri petrolünü Türkiye üzerinden ihraç etmeyi planlıyor. Conoco'nun ikinci başkanı Garry Edwards'ın Türkiye'ye yaptığı ziyaret ile ilgili bilgi veren Tucas Yönetim kurulu üyesi Kaya Baban da, Conoco'nun Türkiye'ye yatırım açısından büyük potansiyel gözüyle baktığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!