‘Türkmenbaşı Jean’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Türkmenbaşı Jean’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkmenistan 'ın başkenti Aşkabat yakınlarında, Çalık Holding'e bağlı GAP İplik A.Ş., Türkmenistan Tekstil Bakanlığı ve (EBRD) Avrupa Yatırım Bankası ortaklığıyla yapılan ‘Türkmenbaşı Jean Kompleksi’ önceki gece görkemli bir törenle hizmete girdi. Dünyanın en büyük çöllerinden Karakum'da, İpek Yolu'nun üzerinde yer alan kompleks, yılda 8.5 ton iplik, 12 milyon metre kumaş, 4,5 milyon tane jean pantolon üretecek. Açılış töreninde konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı, Türk

işadamlarını, ülkesine yatırım yapmaya çağırdı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, iplik ve kumaş fabrikalarıyla, konfeksiyondan oluşan kompleksin 49 milyon dolarlık (yaklaşık 8 trilyon 943 milyar lira) bir yatırım olduğunu belirtti.

ÇALIK'A NİŞAN

Türkmenistan'daki yatırımları nedeniyle önce Türkmen vatandaşlığına aldığı Çalık'ı Tekstil Bakan Yardımcılığı'na da getiren Saparmurat Türkmenbaşı, Malatyalı işadamını, daha önce verdiği ‘vatana sevgi madalyası’nın yanı sıra önceki gün de ‘kalkınış madalyası’yla ödüllendirdi. Türk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet eden Türkmenbaşı, törende ‘‘Biliriz ki Türkler bir zorluk yaşarsa, Türkmenler yanlarında olacaktır. Türkler de Türkmenler zora düştüğünde yanlarında olacaktır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!