Türkmen gazı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkmen gazı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkmenistan, doğalgazını Hazar Denizi geçişiyle Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak boru hattını inşa edecek konsorsiyum liderini Amerikan PSG International olarak belirleyerek, hattın güzergáhı konusundaki kesin tavrını ortaya koydu.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurad Türkmenbaşı, kendisinin doğum gününe rastlayan ülkesinin Bayrak Bayramı'nda anlaşma imzaladığı konsorsiyum liderini, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de uygun bulduğunu belirtti. İmza törenine, Türkmenbaşı, ABD Başkanı Bill Clinton'ın Hazar Havzası Enerji Politikaları Özel Danışmanı, Büyükelçi Richard Morningstar ve Konsorsiyumu Başkanı Edward Smith imza koydu. İmza törenine Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi ile Türkmenistan'ın doğalgaz ve petrolünün Türkiye'ye satışı konusunda Cumhurbaşkanı Vekili olan Türk işadamı Ahmet Çalık ve Botaş Genel Müdür Yardımcısı Nadir Bıyıkoğlu da katıldı.

General Electric, Capital ve Bechtel şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyuma ileride Türk şirketlerinin de katılabileceği belirtildi. Nadir Bıyıkoğlu, ‘‘Bu Türkiye'nin de önerdiği bir proje.’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!