Türkler internette kartla alışverişi sevdi

Güncelleme Tarihi:

Türkler internette kartla alışverişi sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2001 00:00


Türk insanı da diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi internet harcamalarında kartı tercih ediyor.
Haberin Devamı

MasterCard'ın aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde yaptığı araştırma sonuçlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'de internetten alışveriş yapanların yüzde 33'ü kredi kartlarını, yüzde 29'u ise banka kartlarını kullanıyor.

Alışveriş yapanların yüzde 31'lik bölümü ise havale, teslimat sırasında ödeme gibi yöntemleri seçiyor.

İnternet alışverişlerinde Norveçliler yüzde 58, İngilizler yüzde 50, Finlandiyalılar yüzde 49 ve Portekizliler yüzde 43 oranında kart kullanımını tercih ediyor.

Gizlilikte en çok güvenilen kuruluş bankalar

Bankalara güven konusunda Avrupa ortalaması yüzde 68 olurken, bu oran Almanya'da yüzde 86, Belçika'da yüzde 77 dolayında bulunuyor.

Türk halkının yüzde 65'i bankalarının kişisel bilgilerini güvenli olarak saklayacağına inanırken, telefon şirketlerine bu konuda yüzde 35 düzeyinde güven duyuluyor.

Web konusundaki deneyimsizlik ve bilgi eksikliği sanal perakendecilere duyulan güveni yüzde 20'lere kadar düşürüyor. Katılımcıların yüzde 39'u ise kişisel veri saklamasında hiçbir organizasyona güvenmiyor.

Yerel siteler tercih ediliyor

Türk kullanıcılarının yüzde 33'ü bankaların güvenlik sitelerinde bulunan siteleri seçiyor. Araştırmanın Türkiye sonuçlarında göze çarpan bir başka önemli nokta, Türk kullanıcılarının sanal alışverişte Türk sitelerini tercih etmesi. Alışveriş yapanların yüzde 63'ü Türk sitelerini tercih ederken, ABD ve İngiliz sitelerinden alışveriş yapan Türklerin oranı ise yüzde 3.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!