Türkler’in Avrupa'da hipermarket atağı

Güncelleme Tarihi:

Türkler’in Avrupada hipermarket atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu (TİDAF) Başkanı İhsan Öner, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Polonya başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok noktasında hipermarketler ve pazarlama ağı kuracaklarını bildirdi. Öner, Avrupa'nın pek çok yerinde yaşayan gurbetçilerin birikimleriyle TİDAF garantörlüğünde bir holding kuracaklarını açıkladı.

Etkin bir satış ağıyla Türkiye'de üretilen mallara da pazar yaratacaklarını ifade eden Öner, Türkiye'de faaliyet gösteren girişimcilerin de bu holdinge finansman yerine mal vererek, ortak olabileceğini kaydetti.

Yurtdışında çalışan pek çok işçinin en az 50 bin markının, yaşadıkları ülkenin bankalarında atıl durumda bulunduğuna işaret eden Öner, bu insanların güven duyacakları işe para yatırmaya hazır olduklarını söyledi. Öner, gurbetçilerin en büyük ihtiyaçlarının güven olduğunu vurgulayarak, bu temelde kaynakların doğru yerde kullanılacağını ve ortak olanların bunu denetleyebileceğini anlattı.

HOLDİNG KURULUŞU

Holding kuruluşu ve ortaklık tesisinin önümüzdeki haftalarda başlayacağını belirten Öner, şunları söyledi:

‘‘Söz konusu şirketleşme faaliyeti pazarlama ağıdır. Üretimin ağırlığının Türkiye'de yapılmasını ve Avrupa'da Almanya'da birkaç merkez, Londra, Paris, Varşova ve Hollanda'da hipermarketler ve dev satış mağazalarıyla faaliyette bulunacağız. Almanya ve Hollanda'da yer arayışımız neredeyse tamamlandı. Üretim maliyetleri Türkiye'de çok düşük, bundan da faydalanarak, şirketin büyük karlar sağlayacağını düşünüyoruz.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!