Türkler de 'Black Friday'e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler de Black Fridaye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 15:29

Amerika'nın New York kentinde her yıl Kasım ayının son haftası başlayan ve “Black Friday” olarak adlandırılan indirim gününde alışveriş yapmak isteyenler için Türkiye'den de turlar düzenleniyor. Elektronikten tekstile birçok ürünü yarı fiyatına almak isteyenler tura katılarak hem alışveriş yapıyor, hem de şehri gezme fırsatı buluyor.

Haberin Devamı

New York'ta sonbahar mevsimiyle başlayan indirimler, alışveriş tutkunu turistleri buraya çekiyor. “Alışveriş cenneti” olarak tanımlanan kentte, “Black Friday” gününde dünyanın önde gelen moda mağazalarının pahalı ürünlerinden, elektronik aletlere, kullanılmış giyim eşyalarından, antika mobilya, kitap ve akla gelebilecek her türlü ürün indirimli satılıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yüzde 90'lara varan indirimden yararlanmak isteyen kent halkı ve turistler, mağazaların önünde uzun kuyruk oluşturuyor.

New York'taki bu indirimli alışveriş günleri için Türkiye'den de tur düzenleniyor. Tura katılanlar alışveriş yapmanın yanı sıra şehri geziyor, çeşitli organizasyonları izleyebiliyor.

NEW YORK'A ALIŞVERİŞE...

ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu, şirketlerinin düzenlediği alışveriş tur programında, konaklamanın komşu eyalet New Jersey'de olduğunu belirterek, “Bu sayede New York'u çok daha hesaplı ziyaret etme fırsatı bulabiliyorsunuz. Müşterilerimiz 25 Kasımda Lufthansa havayolları ile yola çıkacak, organizasyon uçakta geçen dönüş yolculuğu dahil 6 gecelik” dedi.

Haberin Devamı

Turun alışveriş üzerine odaklandığını anlatan Müstecaplıoğlu, tur kapsamında yarım günlük New York turu yapıldığını, talep doğrultusunda geleneksel Şükran Günü yemeğine katılabilme imkanı da sunulduğunu ifade ederek, tur fiyatının alan vergileri dahil 1599 Avro olduğunu bildirdi.

“Black Friday” günü haricinde New York'un en popüler outlet mağazalarının gezildiğini anlatan Müstecaplıoğlu, şu bilgileri verdi:

“İndirim, Şükran Günü'nün ertesi sabahı, mağazaların önceden bildirmiş olduğu çok erken ve farklı saatlerde başlıyor. Mağaza broşürlerinde yer alan, sınırlı sayıda olduğu belirtilen ürünleri alabilmek için insanlar ailece çok erkenden kuyruğa giriyor. Özellikle indirim yapılan elektronik eşyalara ilgi çok oluyor. İndirimli alışveriş tüm Cuma günü sürüyor.

Turumuzda, ekstra kapsamında, 'Harlem jazz gecesi', 'Broadway show' ve 'NBA maçı' organizasyonları yer alıyor. Tura dahil olanlar ise rehber eşliğinde yarım gün New York şehir turu, tam gün 'Black Friday' alışverişi, Wodbury Commons outlet ve Jersey Gardens outlet turları. Rehber, tüm turlarda misafirleri alışveriş merkezlerine götürüyor ve istekler doğrultusunda mağazalar seçiliyor.”

Haberin Devamı

Nilüfer Müstecaplıoğlu, Türkiye'den ABD'ye alışveriş için gitmeyi cazip bulan bir kitlenin varlığının ve son yıllarda TL'nin dolar karşında cazip değerde seyir izlemesinin turun düzenlemesi kararında etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!