Türkiye’ye güçlü ilgi devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye güçlü ilgi devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 21:41

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, küresel yatırımcıların Türkiye ile ilgilenmeyi sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye'ye güçlü ilginin devam ettiğini söylemek mümkün" dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamındaki JP Morgan Chase Yatırımcı Semineri'nde, Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) bu yıl yüzde 3.1 büyümesinin beklendiğini kaydeden Şimşek, büyümedeki yavaşlamada Rusya ile yaşanan gerilimler nedeniyle düşen turizm gelirlerinin önemli rol oynadığını dile getirdi. Şimşek, Türkiye ekonomisini etkileyen bir başka faktörün sığınmacı sorunu olduğuna dikkati çekti.

Şimşek, bir başka soru üzerine, Türkiye ekonomisinin tüm siyasi, ekonomik ve jeopolitik sorunlara rağmen direncini koruduğunu anlatarak, şöyle devam etti: "Mali pozisyonumuz çok güçlü, yatırımcılar için cömert teşviklerimiz var. Ayrıca, ağustos ayında tasarrufları destekleyecek çok önemli bir reformu Meclis'ten geçirmeyi başardık. Çok güçlü bir Bireysel Emeklilik Sistemimiz var ve yaklaşık 6.5 milyon yeni müşteri kayıt oldu. Ayrıca, araştırma ve geliştirme reformunu Ekim 2015'te geçirdik. Bu mayıs ayında da iş gücü piyasasına yönelik reform programımızın en az yarısını tamamladık."

ÖNÜMÜZ AÇIK

Haberin Devamı

Seminerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, ABD'de buluştuğu yatırımcılarla Türkiye ile ilgili birçok konuyu görüştüklerini aktardı. Türkiye'nin, yapısal sorunlarına yapısal çözümler üreterek, yapısal reformlarla çözümü noktasındaki iradesi, göç ve terör meselesinin zaman zaman gündeme gelen konular olduğunu söyleyen Şimşek, "Türkiye'nin orta vadeli hedefleri, bu hedeflerin nasıl gerçekleştirileceği hususu da konuştuğumuz konular" ifadesini kullandı. Şimşek, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin önünün açık olduğunu yatırımcılara anlattıklarını bildirdi.

Türkiye'nin yakın dönemde zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Şimşek, "Yatırımcıların temkinli yaklaşımını kısmen anlıyorum ancak bizim işimiz tabii ki Türkiye'nin temellerini daha da sağlamlaştırmak ve Türkiye'ye yatırımcı ilgisini daha da güçlü kılmak. Bu toplantıya katılan yatırımcıların sayısından ve sorularından, Türkiye'ye güçlü ilginin devam ettiğini söylemek mümkün" diye konuştu.

Haberin Devamı

SON ÇEYREKTE TOPARLANIRIZ

MERKEZ Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ABD’de IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarınde “Ekonomik Görünüm ve Para Politikası” başlıklı sunum yaptı. Çetinkaya şöyle konuştu: “Son dönemde yurt içi talep yavaşlarken, öncü göstergeler ekonomik aktivitenin yılın son çeyreğinden itibaren toparlanacağını gösteriyor. Çekirdek enflasyon 2016 boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi. Merkez Bankası, enflasyonla mücadelenin sürdürülmesi için ihtiyatlı duruşunu korurken para politikası çerçevesinin sadeleştirilmesi, para politikasının etkinliğine katkı sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!