Türkiye'ye Amerikan üniversitesi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye Amerikan üniversitesi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 15:38

Türk-Amerikan İşadamları Derneği’nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden genel başkanlığa seçilen Uğur Terzioğlu, “Türkiye’de kuruluşunu gerçekleştireceğimiz vakıf üzerinden bir Amerikan üniversitesi açmak için çalışmalara başladık. Ayrıca KKTC’de TABA’nın bir şubesini açma kararı aldık” dedi.

Uğur Terzioğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda yaptığı değerlendirmede göreve başladıkları günden bu yana kendisinin ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin derneğin hızla büyümesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, “TABA / AmCham olarak daha verimli olabilmek için Yüksek İstişare Kurulu’na önemli isimleri aldık. Ayrıca dernek olarak daha verimli olmak için İş Komiteleri kuracağız” diye konuştu.

Terzioğlu, derneğin Türk ve Amerikan hükümetleri, ABD Ticaret Odası ve iş çevrelerinde misyonuna uygun olarak samimi ve yapıcı bir ilişkisi olduğunu ifade ederek, bu ilişkiler doğrultusunda üyelerin de ağırlıklı olarak yer aldığı sektörler ile birlikte yatırım ve ticari konularda çok sayıda temas ve girişimleri olduğunu söyledi. Terzioğlu, “Bundan sonraki hedefimiz ve çalışmalarımız, başarılarımızı koruyarak her gün artan üye sayımız ile daha çok katılımın olduğu, daha etkin ve verimli çalışmalar yaparak Türk-Amerikan ilişkilerinde kalıcı ve vazgeçilmez katkılar sağlamaktır” dedi.

TÜRKİYE’ DE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ AÇMA PLANI

Konuşmasında, Türkiye’de bir Amerikan üniversitesi olmadığını hatırlatan Terzioğlu, “Türkiye’de Amerikan Üniversitesi açılması için öncelikle bir vakıf kuracağız ve onun üzerinden Amerikan Üniversitesi için çalışmalara başlayacağız. Türkiye’de bir dönem Robert Kolej vardı. Bu ülkeye pek çok Başbakan kazandıran bu okul daha sonra Boğaziçi Üniversitesi oldu. Biz yeniden Bir Amerikan Üniversitesi’nin kurulması için kollarlı sıvadık” dedi. Uğur Terzioğlu, KKTC’de TABA/AmCham’in bir şubesini açma kararı da aldıklarını da belirterek, “KKTC’nin ABD’ye açılan penceresinin perdesini aralayacağız” diye konuştu.

Bu arada konuşmasında İran’a yaptırım uygulanmasıyla ilgili olarak, BM Güvenlik Konseyi’ndeki oylamada Türkiye’nin ret oyu kullanmasına da değinen Uğur Terzioğlu, “Hükümet doğru yaptı ve şahsiyetini orta koydu. Türkiye orada çekimser kalsaydı, sözünün arkasında durmayan bir ülke olacaktı” yorumunda bulundu.

Genel Kurul’da bir konuşma yapan TABA/AmCham Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem’de çeyrek asrı geride bırakan TABA/AmCham’in zaman zaman hükümetlerin politikasını etkileyen güçte bir dernek olduğunu belirtti.

YENİ YÖNETİM KURULU

Tek listeyle gidilen seçimde Uğur Terzioğlu'nun yeniden genel başkanlığa seçildiği Olağan Genel Kurul’da, derneğin yönetim kurulunda yer alan merkez ve şube asil üyeleri şu isimlerden oluştu: “Uğur Terzioğlu, Alican Ulusoy, Fatih Erdem, Nilgün Yamaner, Atilla Demir Yerlikaya, Ahmet Taçyıldız, Burcu Akdarı, Ahmet Saim Tınarlı, Selim Akbaş, Ali Tamer Bozoklar, Ekim Alptekin, Tayfun Çataltepe, Mehmed Evyap, Alp Gürdil, Tolga Ürkmezgil, Mehmet Sever,Tuğbay Akbulut,A.Tuncay Teksöz, H.Azmi Tulpar, Akın Güvendik, Ali Osman Akat, Asuman Güven, O.Erdem Bilginer, Pınar Kartal Time, Asmae Azizi, K.Alain Bertrand, Tevfik Türel, Gökhan Gökten, Süleyman Karabucak, İlkem Şahin, Greg Peppin, A.Nuri Erçetin, Arzu Amirak”

TABA / AmCham’in yeni oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu’nda ise şu isimler yer alıyor: “Tevfik Altınok, Erhan Atay, Barry Kartal, Şinasi Demir, Sabri Yiğit, Beşir Ustaoğlu, Güran Eskişar, Kaan Ünver, Ümit İskender, Cüneyt Türktan, Mehmet Buçukoğlu, Tayfun Uğur, Gülsüm Azeri, Müslim Özcan, Gani Aksoy, Nurdan Ustman, Gülden Güral"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!