Türkiye'nin ilk otomobil AVM'si açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk otomobil AVMsi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 15:59

İstanbul Bağcılar'da Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi AUTOMALL hizmete girdi. AUTOMALL'ın açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

AUTOMALL'ın açılışından fotoğraflar

TÜRKİYE'NİN İLK OTOMOBİL AVM'Sİ BÖYLE AÇILDI / WEB TV

Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Aydın Doğan'ın ilçeye bağışladığı okul inşaatının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.       

BU TİP MERKEZLERİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Göreve geldiklerinden bu yana rakamlarla yaptıkları projeleri anlatan Topbaş, “Sadece İSKİ'nin yaptığı yapıtırım 6,5 milyar lira ve yatırımlar devam ediyor. Ağva'ya doğalğaz götürdük. Adalar'a denizin altından doğalgaz götürdük. Metro, kavşak gibi birçok yatırımlarımıza da devam ediyoruz” dedi. AUTOMALL'ın bir konsept olarak ortaya çıktığını ve pazar ekonomisini dikkate aldığını belirten Kadir Topbaş, “Bu doğru ve ideal bir ölçek. Yani bir insan geldiğinde bir araç alacaksa, o sırada başka ihtiyaçlarını karşılama imkanı var. Merkez olarak hizmet alma imkanı var. Artık sokakta, caddede, tretuvarları işgal eden oto galerileri yerine, bu merkezler daha önemli. Buraya sadece İstanbul'dan değil yurt dışından da araç almaya gelecek insanlar, sokaklarda gezmektense gelip buradan alacaklar. İstanbul'da bu tip merkezleri oluşturmak zorundayız çünkü bu bir medeniyettir” diye konuştu.

DOĞAN HOLDİNGİN YATIRIMLARI ÜLKENİN GELECEĞİNE YÖNELİK YATIRIMLARDIR

Dünyanın en büyük ve ilk büyük pazarı olarak bilinen Kapalıçarşı'nın 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunu kaydeden Kadir Topbaş, şunları söyledi:

“Dünyada ilk defa İstanbul'un merkezinde bir çarşı kuruluyor. İşte bunu yaptığımızda bir Pazar ekonomisi oluşturabiliriz. O zaman toplu taşıma, tramvaylar, metrolar yok. Üsküdar'ı Fatih, Beyoğlusu. O zaman merkez kuruluyor. insanlar buraya gelsin, alışveriş yapsın diye. Şunu gururla söyleyebilirim ki, Türkiye otomotiv sanayisinde çok iyi bir noktada. Açılışını yaptığımız bu merkez bu çevrenin profilini de değiştirecek. Burada çok ciddi bir yatırım var. Buradaki evler artık değer kazandı. Çevredeki dükkanlar artık daha fazla iş yapma imkanına sahip olacak. Doğan Holding'in yaptığı şu yatırımlar, ülkenin geleceğine yönelik yatırımlardır. Bizim medyamız dikkate alsın. Makaleler çıkıyor. ‘Gelecekte ticaret merkezi İstanbul olacak’. Bunu makalelerde söylüyorlar. Biz söylemiyoruz. Medya bardağın boş değil, biraz dolu tarafından baksın. Onlar da katkıda bulunsun. Medyamıza da önemli bir görev düşecek”

AYDIN DOĞAN, İLÇEDE OKUL YAPTIRACAK

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Bağcılar'ın her geçen gün alışveriş merkezleriyle, otelleriyle değişim ve dönüşüm sürdürdüğünü ifade ederek, “Burada otomobil alışveriş ve yaşam merkezi AUTOMALL bölgemize ayrı bir güzellik katıyor. Bağcılar'da AUTO Center ve İSTOÇ'dan sonra daha geniş kapsamlı AUTOMALL'ın da faaliyete geçmesi bizler için mutluluk verici. İşsizliğin de azalması noktasında büyük katkı sağlayacak. Bu merkezin hazırlanmasında emeği geçen başta Aydın Doğan bey olmak üzere Hürriyet Pazarlama Genel Müdürümüz ve tüm çalışanlarına bu inşaatta emeği geçen müteahhit ve işçilerine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel eseri bir hayırla da süsleyen Aydın Bey, bölgemize bir okul inşaatını yakında bölgemizde başlatacaklar. Bağcılar'daki eğitime de bulunacaklar” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea524af018fbb8f8784595
OTOMOBİL DÜNYASININ İLK VE TEK AKLA GELEN ADRESİ OLACAK

Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit de, Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezini İstanbul'a kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Merkezin otomotiv dünyasının adresi olacağını kaydeden Rıza Koçyiğit, “AUTOMALL, 379 otomobil galerisi, servisleri ve mağazalarının yanı sıra, residence, fast food, restaurant, Cafeler gibi birimleriyle, otomotiv dünyasına yönelik her türlü hizmetten yararlanma fırsatı sunuyor. Tüm konulara ilişkin tek bir noktadan yararlanma ayrıcalığı sunacak olan AUTOMALL, Bağcılar'daki merkezi konumu ve kurulu düzeni ile otomobil dünyasının ilk ve tek akla gelen adresi olacak. Aynı zamanda 2. el otomotiv sektörüne de ivme kazandıracak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AUTOMALL'ın açılış kurdelasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, , Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birlikte kestiler. Daha sonra AUTOMALL gezildi, yemek yenildi. Aydın Doğan yemekte gazetecilerin soruları üzerine, “Ben burada misafirim” yanıtını verdi.


AUTOMALL'DA YAŞAM BAŞLADI

AUTOMALL'da, galerilerin yaklaşık yüzde 90'ı sahiplerini buldu ve hizmet başladı. Galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulama süresinin sonlanmasına az bir zaman kalması nedeniyle, taşınma süreci hızlanıyor. Özel kapalı ve açık alanlarda dizayn edilmiş 95-165 metrekare ² kullanım alanı bulunan, iç dekorasyonları da tamamlanan galerilerde hizmet veriliyor. AUTOMALL, Tekstilkent, Matbaacılar Sitesi ve Doğan Medya Center'dan oluşan dev yapı adasında, 83 bin metrekare kapalı alan üzerinde yer alıyor. 379 galeri ile home ofis veya konut olarak ilgi gören 221 daireden oluşan Mall City Residence başta olmak üzere, 662 bağımsız bölümden oluşan AUTOMALL, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 15 dakika mesafede bulunuyor. Müşterilere ayrılmış kapalı ve açık otoparkı da bulunan, tüm tercihlere yönelik zengin model seçeneklerini müşterileriyle rahat, şık ve kurulu bir düzen içinde buluşturacak olan AUTOMALL'da, lokanta, fastfood restoranların bulunduğu Food Court de, gıda sektöründeki marka ve zincirlerin büyük ilgisini çekiyor.

AUTOMALL'DA ANAHTAR TESLİM

AUTOMALL, araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin tek bir adreste çözülmesini sağlayacak. Satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında alıcı bilgi alınıp, devir, noter ve ruhsat işlemlerinin hepsi AUTOMALL çatısı altında yaptırılabilecek. Araç alım- satımında tüketicilere, galerilere ve yetkili satıcılara, ihtiyaca göre farklı kredi imkanlarının sunulduğu banka şubelerinin de yerlerini almaya başladığı AUTOMALL'da, satın alınan araçlarla ilgili her türlü sigorta işlemleri de yine AUTOMALL bünyesindeki sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilecek. 540 metrekarelik müzayede salonu, araba alım- satımı konusunda özel işbirlikleri ve sayısız fırsatlar sunan AUTOMALL, otomobil dünyasının ilk ve tek akla gelen adresi olacak.

ARACINIZIN BAKIMI İÇİN ADRES, YİNE AUTOMALL

Tam bir otomobil şehri olan AUTOMALL'da bulunan 125 metrekare ile 275 metrekare arasında 4400 metrakare servis alanında, her türlü marka ve modeldeki araç için bakım ve servis hizmeti de almak mümkün olacak. AUTOMALL'da genel ve idari tüm ihtiyaçlar tek bir merkezden, profesyonel bir yönetim şirketi tarafından ilk günden planlandı. Güvenlikten bakıma, otopark planlamasından özel hizmetlere kadar geniş bir hizmet yelpazesi AUTOMALL'daki iş sahipleri, Mall City Residence sahipleri ve ziyaretçilere sunuluyor.

AUTOMALL bünyesinde, bölgede çalışan ve iş hayatının dinamizmine ayak uydurmak isteyen profesyoneller için yaşam, Mall City Residence'lerde başlıyor. 52 metrekare ile 112 metrekare arasında değişen 221 adet recidence, özel resepsiyon, özel otopark ve güvenlik hizmetleri ile sakinlerinin yaşamına ayrıcalıklar getiriyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin ilk otomobil AVMsi açıldı


RAKAMLARLA AUTOMALL

* AUTOMALL 83.000 metrekarelik kapalı alan üzerinde 662 bağımsız bölümden oluşuyor.
* 379 uzman galeri ve yetkili satıcıyı aynı çatı altında topluyor.
* Özel kapalı ve açık alanları ile 95-165 metrekare arasında değişen kullanım alanlarına sahip showroom’larda, alıcıların ve satıcıların araçları keyif ile incelemeleri sağlanacak.
* 540 metrekarelik müzayede salonu, araba alım-satımı konusunda tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek.
* 125-275 m2 arasında değişen büyüklükte 4.400 metrekarelik alanda toplanmış servislerde, bakım ve servis imkanı da AUTOMALL bünyesinde bulunuyor.
* 52 metrekare ile 112 metrekare arasında değişen 221 adet recidence, özel ödeme şartları ile anahtar teslim satışa sunuluyor.
* 477 metrekare restoran, 180 metrekare cafe, 6 adet 60 metrekarelik fast food alanı da AUTOMALL bünyesinde bulunuyor.
* AUTOMALL'da, dükkan ve ofislerin büyüklükleri ise ortalama 60 metrekare civarında.
* AUTOMALL'da, ayrıca yaklaşık 1000 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark da mevcut.

AUTOMALL'da fiyat aralığı ise şöyle

* Galeriler 250.000 $ - 450.000 $
* Servis Dükkanları 180.000 $ - 410.000 $
* Ofisler 150.000 $ - 160.000 $
* Mall City Residence 85.000 $ - 111.000 $

Kiralama

* Galeriler (95-165 m2) 1000 TL - 3000 TL
* Servis Dükkanları 2000 TL - 3000 TL
* Ofisler 1200 TL - 1500 TL
* Mall City Residence 500 TL - 800 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!