Türkiye'nin girişimlerinden Getir'in en önemli özellikleri ne?

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin girişimlerinden Getirin en önemli özellikleri ne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 09:40

Türkiye'nin en başarılı girişimleri arasında yer alan Getir hakkında en çok merak edilenler...

Haberin Devamı

Akıllı telefon uygulaması olan Getir, BiTaksi'nin kurucusu Nazım Salur tarafından 2015 yılında 'Getir de getirelim' sloganı ile hizmete sunuldu. İhtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde getirmeyi amaçlayan Getir'in en önemli özelliği sahip olduğu iş modeli ile dünyada bir ilke imza atması.

Getir uygulamasının girişim dünyasına katkıları

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile gelişmeye başlayan mobil teknoloji alanında özellikle son zamanlarda talebe dayalı uygulamalar yükselişte. Türkiye'de de popüler olmaya başlayan bu tür uygulamalara, start-up ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Nazım Salur,  BiTaksi uygulaması ile öncülük etti. Benzer şekilde talebe dayalı bir uygulama olan Getir, sahip olduğu iş model ile dünyada bir ilk. Mobil teknoloji ile yapılabileceklerin sadece %3'ünün yapılabildiğini ifade eden Salur'un Getir girişimi; mobil teknoloji, perakende ve lojistik alanındaki bilgileri sentezleyerek yaratıcı ve insanların ihtiyaçlarına en uygun şekilde cevap veren bir uygulama olması ile diğer mobil uygulamalardan farklı hale geliyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın en önemli özellikleri

Mobil alışveriş uygulaması olan Getir, önceliği zaman olan bir uygulama olması nedeniyle ayırt edici bir özelliğe sahip. Zamanın kısıtlı olduğu özellikle de büyük şehirlerde zamanın paradan daha değerli olduğu durumlarda ihtiyaç duyulan ürünü çok kısa bir sürede getirerek zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor. Oldukça fazla dağıtım ağı bulunan, hedef kitlesi büyük şehirlerde acelesi olan ve zamanı olmayan kişiler olan uygulama ile su, yiyecek, bebek bezi, tıraş köpüğü kedi-köpek maması, ampul gibi çeşitli temel ihtiyaç ürünleri getirtilebiliyor.

Hayatın kolaylaşmasını sağlayan Getir uygulamasında hangi sipariş verilmek isteniyorsa o kategori seçilerek ürün sepete ekleniyor. Yiyecek, ev bakım, bebek, evcil hayvan, teknoloji  gibi kategorileri bulunan uygulamanın en önemli özelliklerinden biri kredi kartı ile sipariş verildikten sonra adres yazmaya gerek olmadan kuryenin bulunulan adresi tespit edebiliyor olması. Birçok yerde deposu bulunan Getir, verilen siparişleri kendi bünyesindeki kuryeleri ile getiriyor. GPS teknolojisi ile kuryeyi harita üzerinden takip edebilmek bir diğer önemli özelliği.

Haberin Devamı

Şimdilik sadece İstanbul içinde hizmet veren uygulamanın teslimat süresi 10 dakika gibi çok kısa bir zamanda gerçekleşiyor. Henüz sipariş verilmeden de tahmini teslimat süresi hakkında bilgi vererek kolaylık sağlıyor. 7/24 hizmet veren Getir, aynı zamanda yaptığı bazı kampanyalar ile de biliniyor. Müşterilerine bedava ürün hizmeti ya da kredi kartı ile yapılan alışverişlerde indirim imkanı sunuyor.

Ücretsiz olarak sunulan hizmette konum değişikliği yapılarak istenilen yere sipariş verilebiliyor. Siparişi getiren kurye hakkında bilgiler açıkça görülebildiği gibi değerlendirme yapılıp teslimat süresi ile ilgili geri bildirim yapılabiliyor. Müşteriler ürün tavsiyesinde bulunup ürün yelpazesinin genişlemesine katkıda bulunabiliyor. Müşteri alışkanlıklıklarının değişmesini de sağlayan Getir uygulaması, ilerleyen zamanlarda yurt dışında hizmet vermeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!