Türkiye'nin en büyük etçisini aldılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en büyük etçisini aldılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 01:07

Türkiye'nin en büyük et restoranı olan Günaydın Et'in satışı kesinleşti. Ancak daha önce restoranın çoğunluk hissesini tek başına satın alacak isim olarak öne çıkan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in yanına Azeri işadamı Mübariz Mansimov eklendi. İkili, Günaydın Et'ın yüzde 70 hissesini ortak olarak satın alacak.

Haberin Devamı

Bugün Sabah Gazetesi'nde yer alan Mansimov haberini doğrulayan sektör kaynakları, Şahenk ve Mansimov'un yüzde 35'er hisse alacağını, yüzde 30 hissenin de Günaydın'ın kurucusu cüneyt Asan'da kalacağını belirttiler. Satılacak yüzde 70'lik hisse için konuluşan fiyat ise 150 milyon dolar.

Şu anda Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in Londra'da olduğu belirtilirken, anlaşma ile ilgili resmi açıklamanın Şahenk'in Türkiye'ye dönüşünden sonra yapılacağı ifade ediliyor.

Günaydın'ın patronu Cüneyt Asan, daha önce satış ve ortaklık haberleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada amaçlarının tüm dünyanın tanıdığı bir Türk markası
yaratmak olduğunu söylemişti. Özellikle yurtdışında önemli yatırımlar yapacaklarını kaydeden Asan, Mekke'den ABD'ye kadar her yerde olmak istediklerini anlatmıştı.

Haberin Devamı

Günaydın Et ile Şahenk arasındaki görüşmeler 2013'ün son günlerinde başlamıştı.

ÇOK HIZLI BÜYÜDÜ

BALIKESİR Gönen’de kendi çiftliklerini kuran Günaydın Et ve Restaurantları, son 10 yılda hızlı bir büyüme yakaladı. İstanbul Bostancı’da küçük bir kasap dükkânı ile yolculuğuna başlayan Günaydın Et bir merkez lojistik ve 50 şube ile yoluna devam ediyor. Günaydın, özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu alışveriş merkezlerinde ve trafiği yoğun caddelerde restoran işletmeciliği yapıyor.

Türkiyenin en büyük etçisini aldılar

BAKMADAN GEÇME!