Türkiye'nin 7. bankasıydı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin 7. bankasıydı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2002 09:41

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Pamukbank, 30 Eylül 2001 tarihi itibariyle, 8.6 katrilyon lira aktif büyüklükle bankalar arasında genel sıralamada 7., özel bankalar arasında 5. sırada bulunuyordu.

Haberin Devamı

Pamukbank, Çukurova bölgesindeki pamuk üreticilerine kaynak saÄŸlamak amacıyla 22 Nisan 1955'te Adana'da kuruldu.Â

Kuruluş sermayesi 17 milyon lira olan Pamukbank, 1973'te Çukurova Grubu'na katıldı. Şubelerinin yanı sıra 5 kurumsal, 5 özel ve 32 ticari bankacılık merkezi, 700'ü aşkın otomatik vezne makinesi, 7 yurtdışı finansal hizmet şubesi, İran'daki 1 yurtdışı temsilciliği ve Bahreyn'de bulunan 1 yurtdışı şubesiyle hizmet veren Pamukbank, 2000 yılı sonunda 7 milyar ABD Doları tutarında bir aktif büyüklüğe ulaştı.

Günümüzde 3,5 milyonu aşkın müşteri kitlesine hizmet veren Pamukbank, bireysel kediler, telefon bankacılığı, önyüzü fotoğraflı ve imzalı kredi kartı, fotoğraflı banka kartı, aktif sistem, müşteri temsilcisi, gezici bank24, sıfır faizli kredi ve diyalog gibi birçok bireysel bankacılık uygulamasına öncülük etti.

Haberin Devamı

1998 Ekim ayında internet şubesini, 2000 Temmuz ayında Wap bankacılığını başlatan Pamukbank, 2001 Şubat ayında da TV Bankacılığı'nı hizmete soktu.

1999 yılında uygulamaya geçirilen Geleceğin Bankacılığı Projesi ile banka müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak amacıyla müşteri odaklı bir yapıya kavuşan Pamukbank, kurumsal, ticari, girişimci, özel ve bireysel olmak üzere 5 ayrı müşteri segmentine yönelik 5 ayrı banka gibi hizmet veriyor.

Pamukbank, leasing (Pamuk Finansal Kiralama), faktoring (Pamuk Factoring), sigortacılık (Genel Sigorta) ve yatırım (Pamuk Yatırım) alanlarında faaliyet gösteren iştirak şirketleri ile tüm finansal alanlarda ürün ve hizmet veriyor.

Bankanın ortaklarını, Çukurova Holding, Çukurova Ä°thalat ve Ä°hracat,  Endüstri Holding, Çukurova Dış Ticaret, Sınai ve Mali Yat. Holding, Genel Denizcilik Nakliyat, Avor Ä°nÅŸ. Gıda, Tekstil ile Kimya oluÅŸturuyor.Â

TURKCELL Ä°ÅžTÄ°RAK

İştirakleri de Turkcell İletişim Hizmetleri, Turkcell Holding, Pamukspor Spor ve Turizm Hizmetleri, Pamuk Factoring, Pamuk Yatırım Menkul Değerler Ticaret, Çukurova Çelik Endüstrisi, Türkiye Genel Sigorta, Çukurova Tüketim Ürünl. Paz. San.Tic. A.Ş., Noksel Çelik Boru Sanayi, Pamuk International Financial Ser.Ltd., Gamat Gazetecilik Matbaacılık, Çukurova Makine İmalat Ticaret, Bankalararası Kart Merkezi, Bank Kreiss A.G., Kredi Kayıt Bürosu, Netsel Turizm Yatırımları, Çukurova Kimya Endüstrisi, Maysan Makina Yedek Parça San. Tic. A.Ş.'den oluşuyor.
  Â
ÅžUBE, PERSONEL VE PARASAL BÃœYÃœKLÃœKLER
 
30 Eylül 2001 itibariyle Pamukbank'ın 197 ÅŸubesi ve 5 bin 469 personeli var. Pamukbank'ın net karı 46 trilyon 250 milyar lira, toplam özkaynakları 870 milyar 466 milyon lira, toplam mevduatı da 6 katrilyon 618 trilyon 801 milyar lira olarak belirlendi.   Â

Haberin Devamı

Pamukbank'ın toplam aktifleri ise 8 katrilyon 652 trilyon 470 milyar lira düzeyine ulaÅŸtı. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!