Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'lar satıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyedeki KFC ve Pizza Hutlar satıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 14:37

Yum! Restaurants International, Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut’ı franchise iş ortağı Süzer Grubu’ndan satın aldı. Süzer Grubu her iki markayı 1988 yılından bu yana Turkent çatısı altında işletiyordu.

Haberin Devamı

Türkiye’de 65 adet KFC 65, 41 adet de Pizza Hut restoranı bulunuyor.

Yum! Restaurants International CEO’su Micky Pant, Türkiye'nin hızla büyüyen ve gelişen bir pazar olduğunu belirterek, "Yum! bu satın almayla birlikte Türkiye'ye olan güvenini ve bu pazara verdiği önemi ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu satın alma, yüksek büyüme hızına ve yüksek getiriye sahip işletmelerdeki mülkiyet payımızı artırmaya yönelik stratejimizi daha da ileri götürüyor" dedi.

Pant, geçtiğimiz dört yıl boyunca Kanada’da markaların Genel Müdürlüğünü yürüten Sabir Sami'nin satın almanın ardından Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut’ın Ülke Genel Müdürlüğüne atandığını belirtti.

KFC ve Pizza Hut Ülke Genel Müdürü Sabir Sami de KFC Türkiye ve Pizza Hut Türkiye’nin bugün ulaştığı başarılı noktayı Yum! Brands çatısı altında bir diğer boyuta taşıyacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Yum! Brands Inc., 125’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren 39 bini aşkın sistem restoranı ile dünyanın en büyük restoran firması konumunda bulunuyor. Firmanın restoran markaları olan KFC, Pizza Hut ve Taco Bell tavuk, pizza ve Meksika yemeği kategorilerinde dünyada lider konumda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!