‘Türkiye’de yeni projelerde de yer alabiliriz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’de yeni projelerde de yer alabiliriz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2021 07:00

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölge Başkan Yardımcısı Alexander Voronkov, Rosatom olarak, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yanı sıra, Türkiye’de yapılması planlanan benzer projelerin inşası için de katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Voronkov, “Türkiye’de bir nükleer santral inşa etme deneyimi bize ülke için ciddi bir temel sağlıyor. Ancak yeni projelerin olup olmayacağı elbette yetkili makamların ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararıdır” dedi.

RÜZGÂR DA VAR

Rosatom ve Akkuyu Nükleer A.Ş’nin Ankara’da düzenlediği Medya Semineri’nde konuşan Alexander Voronkov, Rosatom’un Türkiye’de yapılması planlanan diğer nükleer projelerinde yer alıp almayacağına ilişkin bir soruya, iki ülke arasında böyle bir karar alınması durumunda yeni projelerde de yer alabileceklerini söyledi. Voronkov, Türkiye’de nükleer enerjinin yanı sıra rüzgâr enerjisi santrali konusunda da çalışıp çalışılamayacaklarına ilişkin başka bir soruya ise, “Rüzgâr, enerji karması açısından büyük bir önem taşıyor. Biz Rosatom olarak rüzgâr enerjisi ile de ilgileniyoruz. Rusya’da şu an bizim inşa ettiğimiz 2 adet rüzgâr çiftliği bulunuyor. Bu projeler sayesinde rüzgâr enerjisi konusunda iyi bir deneyim elde ettik. Türkiye’de de böyle bir proje yapılması durumunda elbette
bununla da ilgileniriz.

Haberin Devamı

Bu konu, mevcut koşullara göre şekillenecektir” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!