Türkiye'de daha yapılacak çok iş var

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede daha yapılacak çok iş var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 22:22

TRENDYOL’u satın alan Alibaba.com’un Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat, yaptıkları alımın Türkiye'ye duydukları güvenin en büyük göstergelerinden olduğunu belirterek, "Gidecek çok yolumuz var. Biz bunu her zaman fırsat olarak görüyoruz. Kesinlikle optimist vaziyetteyiz. Geleceğe daha kararlı ve güvenli bakıyoruz. Türkiye'de daha büyütülecek ve yapılacak çok iş var" dedi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erpolat, Alibaba.com'un 2009 yılından beri Türkiye'de aktif olarak bulunduğunu aktararak, Türkiye'nin Alibaba grubu için çok önemli olduğunu ve 8-9 yıl içerisinde Türkiye'de çok ciddi bir ivme katettiklerini söyledi. Erpolat, şunları kaydetti: "Ticaret Bakanlığı'yla birlikte iki yıldır Türk KOBİ'lerini ihracatçı hale getirmeye ilişkin bir projemiz var. Bu proje, Türk KOBİ'lerini ciddi şekilde ivmelendirdi. Şu anda KOBİ tarafında ciddi bir ihracat seferberliği başladı. Amaç; birkaç yıl içerisinde dünyayı Türk KOBİ'leriyle tanıştırmak ve KOBİ'leri global hale getirerek ülkemize döviz girdisi sağlamak. Türkiye hem stratejik olarak bulunduğu konum bakımından hem de köprü vazifesi gördüğü için dünya ticareti içerisinde çok önemli bir yer kaplıyor. Biz KOBİ'lerimizin hak ettiği yeri bir an evvel almasını istiyoruz.”

KOBİ’LERE DESTEK
Erpolat, Alibaba.com olarak Türkiye'deki yerel iş ortaklarıyla birlikte son iki buçuk yılda ciddi yatırım ve çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, şu bilgileri verdi: "Hükümetimiz de bu konuya son derece yakın ve çok ciddi destek veriyor. Özellikle Ticaret Bakanlığı'nın verdiği desteklerle bunların artarak devam edeceğini görüyoruz. Türkiye'nin çıkış yollarından, bizce en önemlilerinden bir tanesi KOBİ'lerimizi ekonomik hayatın içine almak ve globalleştirmek. Sadece 80 milyon kişiye değil, 8 milyar kişiye, dünyadaki bütün ülkelere ürün üretmelerini istiyoruz. Bizce Türkiye'nin çıkış noktalarından bir tanesi bu. Biz grup olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

Erpolat, Türkiye'deki toplam ticaretin sadece yüzde 4'ünün elektronik ticaret üzerinden döndüğünü dile getirerek, "Dolayısıyla ülke olarak gidecek çok yerimiz var. Bu hem iyi hem kötü, nereden baktığınıza bağlı. Çok düşük olarak görebilirsiniz bu rakamı çünkü Çin'de yüzde 20, İngiltere'de yüzde 17'lere geldi. Herkes için kazanılacak para var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!