‘Türkiye yatırım için muhteşem bir yer’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye yatırım için muhteşem bir yer’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 11:09

Avrupa, ABD ve Rusya’dan dev şirketler, Türkiye’nin yatırımlar için güvenli bir ülke olduğu konusunda uluslararası bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ile Avrupa arasında gerilen ilişkilerin yumuşatılmasına katkı sağlamak amacıyla Avrupa, ABD ve Rusya’dan küresel şirketler gazete ve televizyonlarda “Türkiye yatırım için muhteşem bir yer” diye uluslararası kampanya başlatacak. 

İsviçre şirketi Nestle, geçen hafta Almanya’nın haftalık en ciddi gazetelerinden die Zeit’a İngilizce “Türkiye iş yapmak için muhteşem bir yer. Çok temiz verimli bilançosuyla hiçbir zaman ortada bırakmadı” (Clean Track Record) başlığıyla tam sayfa ilan verdi.
Benzeri ilanlar gelecek hafta Almanya’nın ciddi gazetelerinden Frankfurter Allgemeine, Focus ve Stern dergilerinde de yayımlanacak. N 24, NTV televizyon kanallarında 30 ile 60 saniyelik reklam spotları dönecek. İlanlar New York Times, Wall Street Journal, Financial Times, Economist ve Avrupa’nın öteki ciddi gazetelerinde uluslararası bir kampanyaya dönüşecek.

Haberin Devamı

BİZ 100 YILDIR BURADAYIZ
İlanlarda Hyundai, “Biz 100 yıldır buradayız ve kesinlikle 100 yıl daha burada kalacağız” derken, Ford, “Türkiye’nin ve ekonomik gelişmesinin bir parçası olmaktan son derece gurur duyuyoruz” sözleriyle kampanya yürütecek. Kampanyayı Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekliyor.

HANGİ ŞİRKETLER VAR?
Türkiye için kampanya yapacak 16 dev şirket şunlar: ABD ve İtalya’dan Ford, General Electric ile Fiat, Chrysler, İsviçre şirketleri Nestle ve Novartis, Fransız şirketleri Sanofi, Axa, Danone ve BNP Paribas, İngiltere ve Hollanda’dan Vodafone, Unilever ve Glaxo Smith Kline, Japonya ve Güney Kore’den Toyota, Samsung ve Hyundai, Rusya’dan Sberbank...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!