Türkiye, Volkswagen'in üçüncü büyük pazarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Volkswagenin üçüncü büyük pazarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye hızla büyüyen ticari araç talebiyle, Alman Volkswagen firmasının üçüncü büyük pazarı haline geldi. Volkswagen, Türkiye'de bu yılın 9 aylık döneminde 7 bin 500 hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Türkiye, satış rakamlarına göre VW'nin İngiltere ve Hollanda'dan sonra Avrupa'daki üçüncü büyük pazarı oldu. VW, bu yıl İngiltere'de 12 bin, Hollanda'da 10 bin adet ticari araç satışı gerçekleştirdi.

İki yıl önce Türkiye distribütörlüğünü Doğuş Holding'e veren Volkswagen, Türkiye'deki satışlardan memnun. 1996 yılında 2 bin aracın satıldığı Türkiye'de satışların üçe katlanması VW yöneticilerini sevindiriyor.

Ticari Araç Fuarı nedeniyle Türkiye'ye gelen Volkswagen Ticari Araçlar Uluslararası Satış Sorumlusu Wilhelm Walch ile Doğu Avrupa- Ortadoğu Pazarlama Bölge Satış Direktörü Hans Heiner Tüting, Türkiye'nin VW için önemli bir pazar olduğunu söylediler.

Hans Heiner Tüting, VW'nin ticari araçta bütün pazarlarda ‘‘1 numara’’ olduğunu belirterek, Türkiye'deki amaçlarının da bu olduğunu kaydetti. Türkiye'de ticari araç parkının hızla büyüdüğünü, ancak pazarda çok yoğun bir rekabet yaşandığını kaydeden Tüting, Türk pazarındaki en büyük rakiplerinin yerli üreticiler olduğunu açıkladı.

Türkiye'yi Avrupa'nın bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Tüting, şöyle devam etti: ‘‘Türkiye'de hızla büyüyen bir pazar görüyoruz. Genç bir nüfusa sahipsiniz. Bugünkü yüksek enflasyona rağmen Türkiye'nin geleceğini parlak görüyoruz. Politikadan bağımsız olarak ekonomik fırtınaların dineceğini düşünüyoruz. Batıyla ekonomik işbirliğinin gelişmesi, politikada da istikrarı sağlayacak. Ancak yine de Türkiye'deki politik ortam Rus ya da Ortadoğu ülkelerine göre istikrarlı.’’

120 BİNLİK SATIŞ

Türkiye ticari araç pazarı 80'li yıllarla birlikte büyümeye başladı. Gümrük Birliği sonrasında satışlarda patlama yaşanırken, 95 ve 96 yıllarında satışlardaki artış en üst seviyesine yükseldi. Geçen yıl 68 bin ticari aracın satıldığı Türkiye'de bu yıl ticari araç satışının 120 bini bulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!