Türkiye ve Makedonya arasında sağlık köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Makedonya arasında sağlık köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 00:00

Haberin Devamı

ACIBADEM Hastanesi, Makedonya’daki Sistina Hastanesi ile tecrübe ve bilgi birikimini paylaşmak üzere anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında idari ve tıbbi bilgi paylaşımının yanı sıra, Sistina sağlık personelinin Acıbadem hastanelerinde e?itim almaları ve Acıbadem uzmanlarının da Sistina Hastanesi’ne giderek eğitim vermeleri öngörülüyor.
Balkanlar’da yeni işbirlikleri
Türkiye’de sağlık sektöründeki birikimlerini stratejik işbirlikleriyle yakın coğrafyadaki ülkelerde yaymak isteyen Acıbadem Sağlık Grubu, bu anlamdaki ilk adımını Makedonya Üsküp’teki Sistina Hastanesi ile attı. Bu anlaşma ile Acıbadem Hastanesi, yurtdışındaki sağlık kuruluşlarına bilgi ve tecrübe aktarmayı amaçlarken bir yandan da her iki kuruluşun Balkanlardaki diğer potansiyel işbirliklerine birlikte girmek istiyor.
Komşu ülkelerle bilgi paylaşımı
Acıbadem Sağlık Grubu’nun yapılan açıklamada yeni hedefler şöyle sıralandı: “Küreselleşmenin bir sonucu olarak, birçok ülke kendine bilgi paylaşımıyla ilgili yeni hedefler koyuyor. Acıbadem Sağlık Grubu da vizyonu için gelişmiş ülkelerin bilgi donanımı ve yapılanmasını, hizmet kalitesi içinse Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hastanelerin kalite standartlarını baz alıyor. Yapılan bu anlaşmayla, bu vizyona artık Türkiye’nin komşularıyla bilgi paylaşımı da dahil edilmiş oldu.”

Haberin Devamı

Tüp bebekte uzman

SISTINA Hastanesi, Üsküp’te son 10 senedir jinekoloji, doğum, tüp bebek ve kadın sağlığı üzerine hizmet sunuyor. Geçtiğimiz yıl yeniden yapılanan hastane, tüm branşlarda hizmet veren bir genel hastane olarak 15 bin metrekarelik binasında hizmet sunmaya başladı. Makedonya’nın ilk özel hastanesi olan Sistina, Bebek Dostu Hastane de dâhil olmak üzere, jinekoloji, doğum ve tüp bebek alanlarında çeşitli sertifikalara sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!