Türkiye uçak parçası üretecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye uçak parçası üretecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

THY büyük pazarlıklar sonucu 33 milyon dolarlık (7.5 trilyon lira) indirimle tanesini ortalama 96 milyon dolara (21 trilyon lira) aldığı 2 adet A 340-300 uçağı ile birlikte Off-set anlaşması gerçekleştirdi. Uçak başına yaklaşık 11 milyon dolarlık (Yaklaşık 2.5 trilyon lira) Off-set anlaşması sayesinde, bazı uçak parçaları Türkiye'de üretilecek.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, dün düzenlediği basın toplantısında, 1999 ve 2000 yıllarının Nisan aylarında filoya katılacak 340-300'lerde yüzde 35'e varan, yani neredeyse 1 Boeing 737-800 fiyatı kadar indirim sağlandığını ve bunun da THY için büyük başarı sayılabileceğini belirtti. Cem Kozlu, ‘‘Alınacak uçaklarla Pekin, Shangai ve Atlanta ile Miami seferleri başlatılacak. Mevcut Japonya ile ABD uçuşlarında ilaveler düşünüyoruz’’ dedi. Cem Kozlu, Swissair, Sabena, Avusturya Hava Yolları ve Amerikan Delta Hava Yolları ile görüşmelerin sürdüğünü, güçlü işbirliği için önemli yol alındığını belirtti. Kozlu, bir soru üzerine alınan uçaklar için hükümetler arası diyalog yaşanıp, yaşanmadığını bilmediğini söyleyerek, ‘‘Bizim içinde olduğumuz bir diyalog yaşanmadı. Bu uçaklar, Boeingler'de olduğu gibi teknik ve idari değerlendirmeler doğrultusunda alındı’’ dedi.

Genel Müdür Yusuf Bolayırlı da yeni uçaklarla uzun menzilli uçuşlarda operasyonların rahatlayacağını, dünyada yolcu trafiğinin artış gösterdiği hatları sıkıntı çekmeden açabileceklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!