Türkiye İş Bankası’na ilk kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

Türkiye İş Bankası’na ilk kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 21:05

Türkiye İş Bankası’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Füsun Tümsavaş’ı getirildi. Tümsavaş, Banka’nın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Haberin Devamı

29 Mart 2019 tarihli olağan genel kurul toplantısında Ersin Özince’nin görevden ayrılmasının ardından 1 Nisan’da toplanan bankanın Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Füsun Tümsavaş’ı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine de Ertuğrul Bozgedik’i seçti.

Tümsavaş’ın yanı sıra Feray Demir’in de Yönetim Kurulu Üyeleri arasında bulunduğu İş Bankası’nın İcra Kurulu’nda da Genel Müdür Yardımcıları Senar Akkuş, Ebru Özşuca ve Gamze Yalçın görev alıyor.

1957 Ankara doğumlu olan Füsun Tümsavaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1979’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ankara Şubesi’nde başlayan Tümsavaş, Türkiye İş Bankası’ndaki kariyerine 1981’de I. Krediler Müdürlüğü’nde Memur olarak başladı. Aynı müdürlükte çeşitli görevler üstlendikten sonra, 2004’te Ticari Krediler Müdürlüğü’ne Müdür olarak atandı. 2008’de Banka’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Tümsavaş, 30 Mayıs 2011’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu. Tümsavaş halen, Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!