Türkiye, enerji zirvesine talip

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, enerji zirvesine talip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Enerji Konseyi 17. Enerji Kongresi için ABD'nin Houston kentinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Türkiye'nin, 2003 yılında yapılacak ‘‘Dünya Enerji Kongresi'nin ev sahipliği için aday olduğunu söyledi. Ersümer bu arada, Bakü-Ceyhan boru hattı konusunda, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında ilki Mayıs ayında yapılan üçlü toplantının ikincisinin, muhtemelen 7 Ekim'de Azerbaycan'da yapılacağını belirtti.

ABD'li petrol ve enerji şirketleriyle temaslarını sürdüren Ersümer, son olarak Türkiye'de elektrik sektöründe yatırımları bulunan Pasific Corp. ve petrol şirketi AMACO'nun yetkilileriyle görüştü. Ersümer, daha sonra Enerji Kongresi bünyesinde düzenlenen sergideki Türk standını gezerek, Türk şirket yetkililerinden bilgi aldı. Ersümer, Kemerköy, Yatağan ve Orhaneli termik santrallerinin işletme hakkının devri için açılan ihaleleri kazanan Süzer Holding'in ABD'li ortağı Pasific Corp. ile görüşmesinde, yeni bir santral hakkında da bilgi aldı.

SANAL SANTRAL

Ersümer, kapasiteyi artırmadan elektrik verimliliğini artıran ‘‘Sanal Santral’’ üzerinde, TEAŞ ve TEDAŞ'ın çalışma yapacağını, böylece Türkiye'nin ileride sanal santrale sahip olacağını bildirdi. Ersümer, daha sonra, Hazar petrolleri konsorsiyumunda yer alan AMACO petrol şirketi yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, Bakü-Ceyhan Boru Hattı Projesi, AMACO'nun Türkiye'deki yatırım projeleri ve AMACO'nun BP ile birleşmesinin yol açacağı etkilerin ele alındığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!