Türkiye, Cola'nın birinci liginde

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Colanın birinci liginde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Coca Cola Şirketi, daha önce Avrupa Grubu içinde yer alan Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölgesi'ni dünden itibaren doğrudan ABD'deki şirket merkezine bağladı. Merkezi İstanbul olarak belirlenen ‘‘Güney Avrasya Bölümü’’nün başına ise Dr. Cem Kozlu getirildi.

Coca Cola Güney Avrasya Bölümü Başkanlığı'na getirilen Dr. Cem Kozlu, iki yıldan fazla bir süredir Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölgeleri Direktörü görevini sürdürüyordu. Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri ise daha önce Coca Cola Avrupa Grubu içinde Viyana merkezli Orta ve Doğu Avrupa Bölümü'ne bağlı olarak faaliyet gösteriyordu. Güney Avrasya Bölümü, bundan böyle Avrupa Grubu içinde doğrudan Coca Cola'nın Atlanta'da bulunan merkezine bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Coca Cola sisteminin Avrupa'da faaliyet gösteren 8 bölümden biri olan Güney Avrasya Bölümü'nde, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Ermenistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tajikistan olmamk üzere 8 ülke yer alıyor.

REKOR BÜYÜME

Coca Cola Avrupa Grubu Başkanı ve Coca Cola şirketi Başkan Yardımcısı Bill Casey, Güney Avrasya Bölümü'nün kurulduğunu duyuran açıklamasında, şöyle dedi:

‘‘Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri rekor düzeydeki büyüme hızlarını sürdürüyorlar. Coca Cola için özel önem taşıyan bu ülkelerin yönetim açısından hakettikleri düzeyde ilgi görmelerini sağlamak amacıyla Güney Avrasya Bölümü oluşturulmuştur.’’

Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Douglas Ivester, geçtiğimiz yaz, Türkiye'ye yaptığı ziyarette Türkiye'nin dinamizmini vurgulamıştı. Ivester, ‘‘Türkiye o kadar dinamik bir ülke ki, bu kadar kısa süre içinde bile büyük gelişmeler kaydedilmiş. Müthiş bir canlılık var. Genç ve dinamik nüfusuyla Türkiye Coca Cola için mükemmel bir yatırım ülkesi’’ demişti. Ivester bu ziyareti sırasında Türkiye'ye önümüzdeki birkaç yıl içinde 400 milyon dolarlık yeni yatırım yapılacağını da açıklamıştı.

Coca Cola, tüm dünyada 200'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!