Türkiye ABD'den hızlı büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ABDden hızlı büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 13:23

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 2012'de Türkiye'nin Avrupa ve ABD'den daha yüksek bir oranla, yüzde 3 büyüyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hükümet Ekim ayında açıkladığı Orta Vadeli Program'da, 2012'de Türkiye için büyüme beklentisinin yüzde 4 olduğunu açıklamıştı.   

Diğer yandan, OECD tarafından yayınlanan raporda, euro bölgesi borç krizinin bütün dünyayı tehdit ettiği bildirildi.

OECD'nin son raporunda, bütün siyasetçilerin, euro bölgesi borç krizinin dünyayı etkilemesine karşı hazırlıklı olmaları uyarısı yapıldı.

Raporda, Yunanistan'la başlayan ve İtalya'ya uzanan euro bölgesi borç krizinin, “geniş bir hızla yayılabileceği ve büyük zararlarla sonuçlanabileceği” bildirildi.
OECD raporda, Avrupa Merkez Bankası'nın krizin giderilmesinde daha aktif rol alması ve euro kurtarma fonunun güçlendirilmesi istendi.

Küresel ekonomik büyümenin 2012 yılında da yavaşlamaya devam edeceği hatırlatılan raporda, 2012 için yüzde 3,4 oranda ekonomik büyüme öngörüldü.
   
AVRUPA VE ABD YÜZDE 2

Haberin Devamı

Raporda, Almanya, Fransa ve İtalya gibi üç önemli AB ülkesinin gelecek yıl “hafif bir resesyona” gireceği tahmini yapılırken, euro bölesi için sadece yüzde 0,2 oranında ekonomik büyüme tahmini yapıldı. OECD mayıs ayında euro bölgesi içinde yüzde 2 oranında ekonomik büyüme tahmini yapmıştı.

Raporda, ABD için de 2012 yılındaki ekonomik büyüme oranı tahmini yüzde 3,1'den, yüzde 2'ye revize edildi.  

     


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!