Turkcell'in hedefi pazar lideri olmak

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin hedefi pazar lideri olmak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 17:20

Nisan ayında devreye girecek 4G ile yeni kartların yeniden karılacağını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Mobil iletişim pazarının zaten açık ara lideriyiz. Aldığımız yeni frekanslarla 2018 sonunda toplam telekomünikasyon pazarında lider olacağız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

REKABETİN doludizgin yaşandığı telekom sektöründe 4G’nin devreye gireceği nisan ayına geri sayım başlarken şirketler de hızlandırdı. Türk Telekom’un tek marka hamlesiyle toplam pazardaki liderliğini pekiştirme hamlesine ilk yanıt mobil pazarın lideri Turkcell’den geldi. Dün gazetelerin ekonomi müdürleriyle bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu şirketin yeni dönemdeki hedeflerini anlattı. Tarihlerinde ilk kez üç yıllık öngörülerini paylaştıklarına dikkat çeken Terzioğlu telekomünikasyon sektörünün toplamında liderliği ele geçireceklerini öne sürdüğü tarihi de bir grafikle ilan etti.

Turkcellin hedefi pazar lideri olmak

Haberin Devamı

Türkiye’nin önümüzdeki 3 yılda ülke ekonomisi, telekomünikasyon sektörü ve Turkcell’in yükselişine tanıklık edeceğini iddia eden Terzioğlu “Mobil iletişim pazarının zaten açık ara lideriyiz. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. 2018 sonunda toplam telekomünikasyon pazarında da lider şirket olmak istiyoruz” diye konuştu.

Turkcell’in şu anda toplam teknoloji hizmetleri alanında yüzde 36 pazar payı olduğunu hatırlatan Terzioğlu üç yıl içerisinde pazar paylarını yüzde 40’lara çıkarmayı böylece entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri pazarında lider olmak istediklerini söyledi. 2014 verilerine göre sözkonusu pazarda yüzde 43.3 payla ilk sırada Türk Telokom yer alıyor. Onu yüzde 36 ile Turkcell, yüzde 20.7 ile Vodafone izliyor.

ÇİFT HANELİ BÜYÜME

4G ile birlikte artacak data trafiği sayesinde Turkcell’in 2018’e kadarki dönemde çift haneli gelir artışı beklediğini söyleyen Terzioğlu 2018’de cirolarında yüzde 52 olan ses kullanımının payının yüzde 30’a düşeceğini yüzde 30 olan data kullanımının ise yüzde 50’ye çıkacağını ileri sürdü.

Kaan Terzioğlu, yeni vizyonla ilgili atılan adımların piyasalarda da karşılığını bulduğuna dikkat çekiyor; bunu da şöyle örneklendiriyor: “Rekor denecek kadar kısa sürede 3 büyük kuruluştan yatırım yapılabilir notu alan tek şirket olduk. Geldiler, hepimizle ayrı ayrı konuştular. Peşinden de çapraz sorguya çekildik. Bizim için değişik bir süreçti.

Haberin Devamı

‘DÖRTLÜ OYUN’ PLANI

Terzioğlu’nun verdiği bilgilere göre 2018 yılında 4.5G’yi destekleyen cihaz oranı yüzde 55’e ulaşacak. Eğer bu gerçekleşirse  Turkcell abonelerinin mobil data kullanımı bugüne göre 6 kat daha artacak. Akıllı telefona sahip Turkcell abonelerinin yüzde 49’luk oranı da 2018’de yüzde 70’e yükselecek. Bu senaryoya göre yüzde 47 olan faturalı müşteri oranı ise yüzde 60’a çıkacak. Kaan Terzioğlu, “Dörtlü oyun olarak adlandırılan ‘mobil ve sabit ses, internet, ve TV’ müşteriye birlikte satışının yüzde 10 olan oranı ise aynı dönemde 3 kat artışla yüzde 30’a yükselecek.

Turkcellin hedefi pazar lideri olmak

KÜÇÜK EKRAN BÜYÜK GELİR!

Haberin Devamı

Turkcell Genel Müdürü sunumu sırasında iginç bir de bilgi paylaştı. Terzioğlu, “Beş dakika ve üzerindeki videoları cepten izleme oranında Türkiye yüzde 60’la dünya birincisi çıktı. Oyun planlarımızdan biri de küçük ekran üzerinde olacak. Büyümede itici güçlerimizden birisi olacak olan Turkcell TV+’da 400 bin olan müşteri sayımız 2018 yılında 5 kat artarak 2 milyona ulaşacak. Üretilecek içeriğin mobil abonelere ulaşmasının tek yolu var aldığımız frekanslar” diye konuştu.

160 ÜLKEDE ‘BİP’LENDİ

Turkcell’in yeni nesil anlık mesajlaşma uygulaması “BİP’ konusuna da değinen Kaan Terzioğlu “En çok güvendiğimiz ürünlerimizden biri de BİP. Görüntülü konuşma imkânı da var. Şu anda toplam 160’ın üzerinde ülkede indirilen BİP’in Botsvana’dan bile indirildiğini tespit ettik. BİP kullanıcılarının yüzde 41’i diğer operatörlerin abonesi” dedi.

Haberin Devamı

SATIN ALMALARA AÇIĞIZ

Turkcell’in bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda şirket satın alma fırsatlarını yakından takip ettiklerinin altını çizen Kaan Terzioğlu, “Fintur’da Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Kazakistan’da azınlık payımız var ve hissedar olmaya devam edeceğiz. Eğer fırsat oluşursa değerlendirebileceğimiz projeler olabilir. Bizi yatırıma aç ve büyüme odaklı olarak görmeye devam edeceksiniz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!