Türk müteahhitlerden yurtdışı atağı

Güncelleme Tarihi:

Türk müteahhitlerden yurtdışı atağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 21:58

TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayisi Bileşik Endeksi’nin Temmuz 2018 sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Raporuna göre, mevcut inşaat işleri seviyesi temmuz ayında 1.1 puan arttı. İnşaat malzemesi sanayisinin ihracatı da  2018 yılının ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 8.4 milyar dolara ulaştı. Rapora göre, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri kapsamında, yurtdışında alınan projelerin sayısı ve tutarı sektöre ümit veriyor. 2015-2017 yıllarında yurtdışından alınan müteahhitlik projelerinde düşüşler yaşanmıştı. 2018’in ilk yarısında ise 84 proje alındı. Söz konusu projelerin toplam tutarı 9.21 milyar doları buldu. Yurtdışı müteahhitlik işlerindeki bu artışta, özellikle geleneksel pazarlardaki ekonomik iyileşmeye bağlı olarak yeni projelerin hızlanması etkili oldu. İnşaat malzemesi sanayisinin ihracatı, 2018’in ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 8.4 milyar dolara ulaştı. İhracatta devam eden kuvvetli artışla birlikte Mayıs 2017’den bu yana yıllık ihracat 18.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

6 YILIN ZİRVESİ
Öte yandan yılın ilk yarısında yabancılar Türkiye’den 11 bin 816 konut aldı ve son 6 yılın en yüksek konut satın alımı yaşandı. İnşaat sektöründe biriken sorunlar bulunduğu belirtilen raporda, yeni dönemde daha sağlıklı, sürdürülebilir bir gayrimenkul ve konut talebinin sağlanması, maliyetler ile fiyatlar ve kiralar arasında dengenin yeniden kurulması,  yüksek faiz oranlarında makul seviyelere yeniden dönülmesi, TL’de kalıcı istikrar sağlanması, firmaların mali yapısının iyileştirilmesi ve finansmana erişim olanaklarının artırılması sektörün beklentileri olarak sıralandı.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!