Türk kumaş tasarımı Amerika yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Türk kumaş tasarımı Amerika yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Köln'de düzenlenen Interjens Fuarı'nda Bossa, Anteks ve Söktaş'ın dizayn ettiği kumaşlarla üretilen gömlekleri sergileyen Kefeli Grubu, bu ürünleri ABD pazarına taşıyor. Şirket, Las Vegas'da düzenlenecek Magic World Fuarı'nda Türk tasarımı kumaşlarla üretilen gömlekleri tanıtacak.

Bugüne kadar dikim ve üretim kalitesi ile Avrupa'ya gömlek markası ihraç eden gömlekçiler, artık deseni ve kumaşı Türk firmalarına ait olan gömlek kolleksiyonu ile ABD ve Avrupa pazarında boy gösterecek. Bisse markasının üreticisi Kefeli Grubu Türkiye'nin önde gelen kumaş firmalarından Bossa, Anteks ve Söktaş'ın kumaşlarıyla hazırladığı gömlek kolleksiyonu Köln'de düzenlenen Interjens Fuarı'nda sergiledi. Kefeli Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kefeli, ‘‘Las Vegas kentinde düzenlenecek ABD'nin en büyük fuarı Magic World Fuarı'nda tasarımı, deseni ve dikimi Türk olan gömleklerimizi tanıtacağız. Bu sınavı da başarıyla geçeceğimize inanıyorum’’ diye konuştu. Türk gömlek üreticileri genellikle İtalya'dan gelen kumaşları kullanıyor. Artık Türk gömlekçilerinin hem kolleksiyon yapıp tüccar ve imalatçı kimliği ile rekabet etmesi gerektiğini söyleyen Kefeli şunları söyledi:

İDDİALI KOLEKSİYONLAR

‘‘İki yıldır kumaş üreticileri ile desen ve kumaş konusunda işbirliği yapılması gerektiğini savunuyordum. Bu şekilde tasarım da gelişecek, Türkiye kumaş koleksiyonu ile de söz sahibi olacak. Türkiye'de bu konuda aktif olan Bossa mükemmel bir koleksiyon ile çıkış yaptı. Söktaş-Uşak Tekstil koordinasyonu ile güzel desenler ortaya çıkıyor. Anteks de aynı şekilde iddialı. O yüzden bu firmalarla işbirliği yapıyoruz. Ayrıca desen üretimi konusunda da biz çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımızı kumaş firmalarına götürerek iddialı kolleksiyonlar hazırlayacağız. Biz Bisse olarak Türkiye'deki marka imajımızı tüm dünyaya kabul ettirme çabamızda ve kararlılığımızda önemli mesafe kattetik. Yerli kumaş kullanan Türk gömlekçileri sadece kolleksiyon hazırlamada değil maliyet açısından da avantaj sağlayacak. Yurtdışından daha uygun koşullarla kumaş temin edebilen gömlekçiler, alım maliyeti düşeceğinden birim maliyette daha ucuza üretim yapabilecek.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!