Türk-İş'ten AB malına boykot çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Türk-İşten AB malına boykot çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Avrupa Birliği'nin Türkiye hakkında aldığı kararı kınayan Türk-İş, Almanya, Yunanistan ve Lüksemburg'un mallarının boykot edilmesini önerdi. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Salih Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada; Almanya, Yunanistan ve Lüksemburg'un, AB'de Türkiye'ye ve Türk halkına karşı aldığı tavrı kınadıklarını belirterek, bu kararın gözden geçirilmesini istedi. Kılıç, şunları kaydetti:
Haberin Devamı

‘‘Türkiye'nin AB ile bütünleşme arzusunu kıran ve uzun vadeli çıkarlarını engelleyen bu karar nedeniyle bu ülkeleri, insanlık adına, kendi ülkelerinin halkına ve işçilerine şikâyet ediyoruz. Türkiye'de ve dünyanın neresinde olursa olsun, bu üç ülkenin mallarına karşı Türk halkının duyarsız kalmayacağını bilmelerini istiyoruz. Tüm demokratik kitle örgütlerini ve kuruluşları da bu konuda ortak harekete davet ediyoruz.’’

Avrupa Hareketi Türkiye Ulusal Konseyi Başkanı, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haluk Günuğur, Türkiye'nin dış ticaretinin yüzde 53'ünü AB ile yaptığına dikkat çekerek, ilişkileri kesip atmanın mümkün olmadığını söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ise, AB meselesinin, sağduyu ile hareket edildiğinde Türkiye'nin üstesinden gelebileceği bir konu olduğunu belirterek, ‘‘Ancak, AB Türkiye'nin tek alternatifi değildir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!