Türk ilaç devi 700 milyon dolara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk ilaç devi 700 milyon dolara satıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 09:52

ABD'li ilaç şirketi Amgen, Mustafa Nevzat İlaç‘ın yüzde 95.6'lık hissesini satın aldı. Amgen yayınladığı basın bülteninde satın alma işleminin 700 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Amgen tamamı nakit parayla ödenecek olan anlaşmayla birlikte, kendileri için büyük önem taşıyan Türkiye'de ve yakın bölgelerde varlıklarını güçlendireceklerini belirtti.

Amgen CEO'su ve şirketin operasyonlarından sorumlu Genel Müdürü Robert A. Bradway, "Amgen, yenilikçi ilaçlarını büyük piyasalardaki müşterilerine sunmaya odaklı bir şirket. Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibiyle birlikte, Türkiye'de ve komşu bölgelerde şirketimizi yüksek kalite ve yenilikçi ilaçlarla büyütmeyi planlıyoruz" dedi.

"TÃœRKÄ°YE'DE Ä°NOVASYON LÄ°DERÄ° BÄ°R ŞİRKET OLACAK"        Â

1923 yılında kurulan Mustafa Nevzat Ä°laç, 90 yıldır Türkiye'nin hastane ve ilaç sektörünün lider ÅŸirketlerinden biri.     Â

Ä°hracatta da oldukça baÅŸarılı bir çizgiye sahip olan Mustafa Nevzat, 2011'de bilançosuna yaklaşık 200 milyon dolar gelir yazdı ve geçen beÅŸ yılda Türk lirasına göre yapılan hesaplamalarda gelirini hep çift haneli ortamalarla artırdı.    Â

Haberin Devamı

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş., 2005 yılında ürünlerinin ABD'de satış, pazarlama ve dağıtımı için stratejik ortaklık anlaşmaları imzaladı.

Şirket aynı zamanda mamul ürüne yönelik olarak FDA onayı almış ilk Türk ilaç üreticisi.

Mustafa Nevzat'ın Genel Müdürü ve CEO'su Levent Selamoğlu, "Bu işlem, Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve müşterileri için oldukça çekici bir fırsat.

Åžirketimizin Amgen ile güç birliÄŸine gitmesi, Türk ilaç sektöründe yenilikçilik alanında lider bir ÅŸirket ortaya çıkaracak" diye konuÅŸtu.   Â

Türk ilaç devi 700 milyon dolara satıldı

Satın alma işlemi her iki şirketin yönetim kurulu tarafından da onaylandı.

Amgen'in Türkiye'ye odaklanmasının uluslararası piyasada büyüme stratejisinin bir parçası olarak kabul ediliyor. ABD'li şirket 2010'da Türkiye'de bir şirket kurdu ve şu anda ilaç piyasasında iki tane ürünü bulunuyor.

AMGEN İLK ÇEYREKTE SATIŞLARINI YÜZDE 5 ARTIRDI

ABD'nin özellikle biyo teknoloji alanında lider şirketlerinden biri olan Amgen, ilk çeyrekte satışlarını geçen yıla kıyasla yüzde 5 oranında artırdığını açıkladı.

Haberin Devamı

Enbrel gibi tanınan ürünlerin üreticisi olan şirket, net gelirinin 1.18 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Amgen'in 2011'in aynı döneminde geliri 1.13 milyar dolardı.

Şirketin ilk çeyrek rakamlarına göre toplam geliri geçen yılki rakamlara göre yüzde 9'luk artışla 4.05 milyar dolara yükseldi.

TEMELÄ° 1923'TE ATILDI

Mustafa Nevzat, Türkiye’nin en eski ilaç şirketlerinden biri olarak anılıyor.  Eczacı-kimyager Prof. Mustafa Nevzat Pısak’ın 1923’te temelini attığı şirket, Ulusal İlaç Sanayii'nin oluşmasında önemli bir işlev üstlendi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!