Türk gemisi Singapur Boğazı'nda çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Türk gemisi Singapur Boğazında çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2013 16:10

Merkezi İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Beks Gemi İşletmeciliği A.Ş.’ye ait M/V Beks Halil adlı gemi 1 Mart'ta Singapur Boğazı'ndan geçtiği sırada önündeki gemiye çarptı.

Haberin Devamı

Marshall Adaları bayrağı taşıyan ve 2011 yılı yapımı 192 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi Singapur Boğazı'nda seyir halindeyken önündeki gemiye çarptı. Kaza anı saniye-saniye görüntülendi. Edinilen bilgilere göre kazada ölen veya yaralanan olmadı.

Kaza anına ilişkin videoda, dökme yük gemisinin nasıl iskeleye döndüğü ve Beks Halil adlı geminin kurtaramayarak nasıl bindirdiği görülüyor. Kaza sonrasında her iki gemide de maddi hasar meydana geldi.

‘KAZA DİĞER GEMİDEN KAYNAKLI’

Beks Gemi İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bekmezce, konuya ilişkin hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Olay 1 Mart günü yaşanmış. Kazanın, bizim gemiden kaynaklanmadığı belirlendi. Görüntüler de durumu net bir biçimde ortaya koyuyor. Diğer geminin Vietnam bandıralı olduğu anlaşıldı. Bizi sevindiren en önemli durum her iki taraftan da yaralının olmaması. Bizim gemi seyrine devam ediyor. Oluşan zarar çok büyük ölçekli değil.”

İŞTE O AN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!