Türk Bill Gates'lerine Halkbank'tan destek

Güncelleme Tarihi:

Türk Bill Gateslerine Halkbanktan destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

HÜKÜMET, gelecek yüzyılın en önemli sektörü olarak görülen yazılım şirketlerinin geliştirilmesi için kolları sıvadı. Halk Bankası, yazılım şirketlerini Küçük ve Orta Boyuttaki İşletmeler statüsüne alarak ucuz kredi vermek amacıyla ilk atağı başlattı.

Halk Bankası'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın onayıyla yazılım şirketlerinin desteklenmesine dönük kredinin uygulamasına birkaç gün içinde geçilecek.

KOBİ statüsüne alınan yazılım ve bileşim şirketlerinin her birene ilk aşamada bir yılı ödemesiz üç yıl vadeli olmak üzere 100 milyar lira kredi verilecek. Bu kredinin faiz oranı, firma bazında verilen kredilerin 15 puan altında olacak. Kredi faizlerinin inişiyle, yazılım şirketlerine verilen kredinin faiz oranları da aşağı çekilecek.

Konuyla ilgili bir yetkili, son dönemde Türkiye'de bilgisayar programlarının yazılımı alanında çok iyi isimlerin çıktığına dikkat çekerek şunları söyledi: ‘‘Özellikle Hindistan'dan da gelen beyin göçü ile Türkiye bu alanda bir isim olma yoluna girdi. Türkiye'nin de bilgisayar programları yazılımları alanında çok iyi isimleri var. Bunlar şuan için çok iyi bilinmiyor. Bunların desteklenmesi amacıyla Halk Bankası ilk adım atan kuruluş oldu. Bunu diğer bankaların da takip etmesi kaçınılmaz olacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!