Turizmciler sezondan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler sezondan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 07:00

Tam kapanma döneminde en sakin Ramazan Bayramı’nı geçiren turizmciler, bayramdan sonra iç pazarda ve yurtdışında hareketlilik bekliyor. Çeşme, Bodrum, Fethiye, Kuşadası ve Didim gibi önemli turizm destinasyonları, salgın nedeniyle en sessiz bayramlarından birini yaşıyor.

Haberin Devamı

Bayramlarda havlu serecek yerin olmadığı dünyaca ünlü plajlarda büyük bir sessizlik hakim. Çeşme’de tatilciler ağırlıklı olarak yazlık evlerde konaklamayı tercih ediyor. Otellerin doluluk oranı ise yüzde 30’u bulmuyor. Bayramdan sonra tam kapanmanın sona ermesini bekleyen sektör temsilcileri, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Alaçatı sokaklarındaki esnaf da işletmelerini açmayı bekliyor.

CİDDİ KATILIM

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu (TÜRSAB) Üyesi Tolga Gencer, AA muhabirine, iç pazarda en önemli satış zamanının bayramlar olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı’nda umdukları satışları yapamadıklarını belirten Gencer, ancak insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade etti. Gencer, “Bayramdan sonra hem havaların daha da ısınması hem de kısmi kapanmanın sona ermesiyle hareket bekliyoruz” dedi. Ukrayna’da düzenlenen turizm fuarına katıldıklarını söyleyen Gencer, “Bakanlığımız, TÜRSAB ve sektörün diğer temsilcileri burada çok ciddi bir katılım gösterdi. Şu anda yabancı turist açısından tek pazarımızı Ukrayna gibi gözüküyor. Diğer önemli pazarlar ya kapalı ya karantina uyguluyor. Ukrayna pazarıyla ilgili çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Ukrayna’nın da Türkiye’ye çok ciddi bir ilgisi var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!