Turizm sektörü İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm sektörü İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 07:00

TURİZM ve MICE (Meetings, Incentives, Confrences, Events - Toplantı, Teşvik Gezisi, Konferans, Etkinlik) sektörünü bir araya getiren ‘ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines’ fuarı, 25-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın isim, Demirören Medya’nın medya sponsorluğunda, TÜRSAB’ın stratejik partnerliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı - TGA, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, TUROFED, TUROB, Antalya Tanıtma Vakfı, AKTOB ve Nirvana Cosmopolitan Hotels destekleriyle kapılarını açacak olan fuarın, 15 binden fazla turizm profesyonelini buluşturması hedefleniyor.

YÜZDE 30’U MICE’TAN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman, salgın nedeniyle durgunlaşan sektörün yeniden ivme kazanmasının Türkiye için önemini vurgulayarak, “ACE of MICE Exhibitions, MICE sektöründe kazandığı tecrübeyle artık rüştünü ispatlamış, gerek içeriği gerekse sunduğu iş fırsatlarıyla sektörün merakla beklediği bir organizasyon. Türkiye MICE alanında değerlendirilmesi gereken büyük bir potansiyele sahip. Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 30’u MICE sektöründen sağlanıyor. Türkiye yalnızca deniz tatilinden ibaret bir ülke değil. Yalnızca bu amaçla gelen turistleri ağırlamaktan çok daha öteye geçebilir ve turizm gelirini MICE ile çok daha fazla artırabilir. Bu anlamda ACE of MICE Exhibitions’ın sektörü hareketlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu yılki teması ‘Sürdürülebilir Gelecek’ olarak belirlenen  fuarın, A’dan Z’ye çevreye saygılı şekilde tasarlandığına dikkat çeken Ataman, şu bilgileri verdi: “Doğaya destek olmak ve enerjiyi verimli kullanmak amacıyla gereğinden fazla teknolojik donanımın tercih edilmediği fuar, bunu tasarımı ile de yansıtacak. Fuar alanında katılımcılara doğayı daha çok hissettirecek sarı ve yeşil renkler tercih edilecek. ‘Sürdürülebilir Gelecek’ teması, fuarın yalnızca tasarımında değil, programında da önemli yer tutacak.”

 

BAKMADAN GEÇME!