Turistler Türkiye’ye geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Turistler Türkiye’ye geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 20:45

TÜRKİYE’de turizm sektörü geçen yıl zor bir dönem geçirdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 2016 yılında 31.3 milyona geriledi.

Haberin Devamı

Bu rakam 2015’te 41.6 milyon civarındaydı. Kişi sayısında düşüş böyleyken gelir kaybı ise 10 milyar doları buldu. Türkiye’nin turizm gelirleri 31.4 milyar dolardan 22.1 milyar dolara geriledi. Bu kayıp Türkiye için son 10 yılın en düşük turizm gelirleri anlamına geliyordu. Bu yaşananlar aslında sadece Türkiye’yi ve Türkiye’deki turizm sektörünü etkilemedi. Yurtdışında Türkiye’yi pazarlayan dünyanın en büyük tur operatörleri de büyük kayıp yaşadı. Ancak işler 2017’de değişmeye başladı. İngiliz tur işletmecisi Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada, “Zor geçen 2016’nın ve bu sezona yavaş başlangıcın ardından müşterilerin Türkiye ve Mısır’a gitmeye başladıklarının erken işaretlerini görüyoruz. Türkiye ve Mısır’ı turistler tekrar ziyaret etmeye başladı” denildi. Reuters’ın geçtiği haberde, daha önce Şubat ayında yavaşlayan tur pazarı nedeniyle temkinli bir duruş sergileyen şirket, bugünkü açıklamasında yıl sonu mali hedeflerini de tutturacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve yurtdışında Türkiye aleyhine yapılan olumsuz algı yönetimi sebebiyle yabancı turist 2016’da Türkiye’yi tercih etmeyince yabancı tur operatörleri söz konusu turistleri Yunanistan ve İspanya gibi ülkelere yönlendirmişti. Yabancı tur operatörleri için bir diğer önemli pazar olan Mısır’da da benzer durumlar yaşanınca 2016 yılı onlar için de tam bir kayıp yıl olarak geçmişt. Türkiye’ye gelemeyen turistlerin ise gittikleri ülkelerde Türkiye kadar rahat edemedikleri, ödedikleri ücretin karşılığını alamadıkları ifade edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!