Turistik gemi için 300 kadın başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Turistik gemi için 300 kadın başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2005 00:57

Lüks yolcu gemileriyle Türkiye sularında ‘Mavi Tur’a hazırlanan Amerikan Norwegian Cruise Line Firması’nın talep ettiği 200 Türk kadın personel alımı için başvurular haberin Hürriyet’e yayınlamasının ardından arttı.

İyi derecede İngilizce bilmenin, 21-35 yaşları arasında, sabıkasız ve deneyimli olmanın şart koşulduğu ilana 2 ay içinde sadece 100 başvurunun yapıldığı haberinin ‘Kadınlar bu işi beğenmedi’ başlığıyla verilmesini ardından bir kaç gün içinde 300 başvuru yapıldı. Miray International Genel Müdürü Vedat Uğurlu, ‘Habeden sonra sanırım kadınlar bu işe daha ılımlı bakmaya başladı. Şimdilik bu başvurulardan 100’e yakın kadını bu işe uygun gördük’ dedi. Aynı zamanda Walt Disney’in yolcu gemisi Disney Cruise Line’a da personel danışmanlığı yaptıklarını belirten Uğurlu, ‘Mayıs’ın 26 ve 27’sinde, şirketin ABD’deki merkezinden 2 personel müdürü gelecek. Asıl seçimler o zaman olacak. Gemilerde çalışmaya uygun görülen 200 kadın kesin olarak belirlenecek’ bilgisini verdi.

Yılın 2 ayı tatil, 1200-3000 dolar arası maaş (1.6-4 milyar TL) imkanının sunulduğu gemilerde çalışmak için Miray International’e başvuruda bulunan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu, Prodüksiyon Asistanı Dilek Bulutlar, ‘Bence kadınlarımız tacizden çok aile baskısından korkuyorlar. Çünkü sokaklarda, markette, otobüste her yerde tacize uğruyoruz. Bu iş kendini geliştirmek için iyi bir fırsat. Türkiye’de çalışarak 20 yılda biriktireceğim parayı orada 2 yılda biriktireceğim. Buraya geri döndüğümde de kendi işimi kuracağım’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!