Tüpraş: İhracatımız 4.2 milyar dolara çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Tüpraş: İhracatımız 4.2 milyar dolara çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2011 00:00

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Koç Topluluğu olarak, uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğu ile piyasalar için belirsizliklerin arttığı bir yıl olmasına rağmen 2011 yılını, siz çalışanlarımız ve Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinden aldığımız güçle başarıyla kapatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tüpraş’ın 28. kuruluş yıldönümü için genel müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi’ndeki törene, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve ülkemizin ilk rafinericilerinden Hasan Göker katıldı.

Yıl başarıyla bitiyor

Ömer M. Koç, “Koç Topluluğu olarak, piyasalar için belirsizliklerin arttığı bir yıl olmasına rağmen 2011 yılını, çalışanlarımız ve Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinden aldığımız güçle başarıyla kapatıyoruz. Aldığımız tedbirler, yatırımlarımız ve güçlü bilançomuzla bu dönemden güçlenerek çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut da, 10 aylık enerji tasarrufu proje getirileri toplamının 145 milyon TL civarında olduğunu ifade etti.  Erkut “İhracatımız ilk dokuz ayda yüzde 75 artışla 3.3 milyar dolar oldu. Yıl sonunda 4.2 milyar doları aşarız. Lojistik çalışmalarımız ile akaryakıt ürünü taşımalarımızın
yüzde 40’ı deniz, yüzde 35’i demiryolu ve yüzde 25’i karayolu ile gerçekleşmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Enerjide lideriz

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş’ın alınmasıyla Koç  Grubu olarak enerjide liderliği pekiştirdiklerini ifade etti. Memioğlu, “Dokuz aylık verilere göre enerji grubumuz, topluluğumuzun konsolide cirosunun yüzde 63’ünü, faaliyet kârının ise yüzde 45’ini sağlamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!