‘Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yüz Yüze Gönül Gönüle Ümraniye” programı kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vakıf ve dernek başkanları, iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

İhracatın 250 milyar dolar sınırına dayandığını, her ay yeni ihracat rekorları kırıldığını anlatan Nebati, “Ülkemiz turizm gelirlerindeki toparlanma bakımından da diğer ülkelerden pozitif ayrıştı. Rusya-Ukrayna savaşına rağmen güçlü bir performans sergilemeye devam edebilmiştir. Beklentimiz yılsonunda turizm gelirimizin 37 milyar doların üzerine çıkmak ve salgın öncesi seviyenin de üzerinde bir performansın sergilenmesini göreceğiz. Tablo apaçık ortada. Tüm küresel olumsuzluklara rağmen üretimde, büyümede, istihdam ve ihracat artışında Türkiye adeta tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam” dedi. “Enflasyon sorununu çözmek amacıyla gereken tüm adımları tek tek atıyoruz” diyen Nebati şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti iktidarı nasıl ki 20 yıldan bu yana milletimizin tüm sorunlarının çözüm adresi olduysa, enflasyon sorunu da kesinlikle bir istisna değildir. Bu sorunun da çözüm adresi yine biz olacağız.”

Haberin Devamı

ÇARPITMALARDAN MEDET UMANLAR

Bakan Nebati, eleştiriye kapalı olmadıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Biz asla eleştiriye kapalı veya sorunları görmezden gelen bir anlayışa sahip değiliz. Buradaki temel mesele bir kesimin tüm sorunlara büyüteçle bakarken başarı kaydedilen alanları hepten yok saymaları, hatta spekülasyona varacak düzeyde bazı çarpıtmalardan medet umanlar var. Oysa (eğriye eğri, doğruya da doğru) demeyi bilmek önemli ve erdemli bir tavırdır. Beklentimiz objektif ve yapıcı yaklaşımlardan ötesi değildir. Önlerinde unvan bulunanlar bir koro halinde dolar şuraya gidecek, ülke şuraya gidecek diye yalan yanlış haberler yaparlar. Önünde unvan bulunanlar Türkiye’nin IMF’den borç almadığını bile bile tamamen teknik bir duruşla her ülkenin kapasitesi oranında almış olan miktarı bile, borç aldılara dönüştürebiliyorlar.” Öte yandan Nebati, diyaliz merkezleri ve tıbbi cihazlar için SUT’ta çalışma yaptıklarını ve birkaç güne de yayınlanacağını belirtti.

TAHIL FİYATINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Bakan Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle savaşan tarafları bir araya getirmeyi başararak İstanbul’da imzalanmasını sağladığımız Tahıl Sevkiyatı Anlaşması, kısa süre içinde ülkemizde olduğu gibi dünya tahıl fiyatlarına da düşüş yönlü yansımıştır. Böylelikle hububat ve yağlı tohumlarda fiyatlar savaş öncesi seviyenin de altına gerilemiştir. Buna açıkça uluslararası literatürde Recep Tayyip Erdoğan etkisi diyorlar” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!