Tüketiciye fayda sağlayacak tarım desteği açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Tüketiciye fayda sağlayacak tarım desteği açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 07:00

Tarımsal sulama birlikleri ve üreticilerin kullandıkları tarımsal elektrik bedeli 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Tarladan tüketiciye uzanan bu süreçte önemli bir destek devreye giriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ilişkin karar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla sulama birlikleri ve üreticilerin kullandıkları tarımsal elektrik bedeli, 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı.

BORÇSUZLUK ŞARTI

Karara göre sulama birlikleri ile gerçek ya da tüzel kişi tarımsal üreticilerin tarımsal elektrik tarifesine tabi elektrik faturası ödemeleri, üretim konusu ayrımı yapılmaksızın, Tarımsal Elektrik Bedeli başlığında değerlendirilecek. Sulama kooperatifi ve sulama birlikleri ile gerçek ya da tüzel kişi tarımsal üreticilerin birikmiş, normal ödeme günü geçmiş, ödenmemiş, taksitlendirilmiş tarımsal elektrik borçları ile ilgili ödemeleri de bu kapsamda ele alınacak. Yeni faturalarını ödemek amacıyla bu krediden yararlanmak isteyenlerin birikmiş, normal ödeme günü geçmiş, ödenmemiş, taksitlendirilmemiş tarımsal elektrik borcunun bulunmaması ve taksitlendirilerek ödenen, ödenecek borçları varsa bununla ilgili gecikmiş taksitin bulunmaması gerekecek.

Haberin Devamı

‘YÜKÜN BİLİNCİNDEYİZ’

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, enerji girdi fiyatlarının üretici üzerindeki yükünün bilincinde olduklarını belirterek, “Çiftçimizin maliyeti, tarladaki enflasyona, tarladaki enflasyon ise sofraya yansıyor. Tarladan tüketiciye uzanan bu süreçte önemli bir destek devreye giriyor. Tarımsal sulama birliklerimiz ve tarımsal üreticilerimizin kullandıkları tarımsal elektrik bedelinin tamamı, 10 milyon TL’ye kadar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile kullandırılabilecek şekilde, sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

BAKMADAN GEÇME!