TÜGİK yönetiminin yarısı kadınlardan oluştu

Güncelleme Tarihi:

TÜGİK yönetiminin yarısı kadınlardan oluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 14:45

TÜGİK’in 1 Mart 2014 Cumartesi günü gerçekleşen kongresinde göreve gelen Yönetim Kurulu’ndaki 18 üyenin 9’u kadınlardan oluştu. TÜGİK’te üst üste üçüncü kez Genel Başkanlığı üstlenen Erkan Güral, “İş dünyasında kadınlarımız daha etkili ve daha yoğun olarak yer almalı. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ‘Pembe Yaka’ projesini çok yakında başlatacağız. Yönetim Kurulumuzun yarısını kadınlardan oluşturarak ezberleri bozduk; çünkü TÜGİK olarak kadınlarımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜGİK’in 1 Mart 2014 günü gerçekleşen kongresinde tek aday olarak seçime giren Erkan Güral üst üste üçüncü kez Genel Başkanlığı üstlendi.

Erkan Güral’ın başkanlığında yeni oluşturulan Yönetim Kurulu’nda bir ilke imza atıldı ve 18 yönetim kurulu üyesinin yarısını kadınlar oluşturdu.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “İş dünyamızda kadınlar her geçen gün daha aktif rol üstleniyor, başarılarına yenilerini ekliyor. Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında iş yaşamına katılmasını sağlayabileceğimiz on binlerce kadınımız bulunuyor. Bu nedenle TÜGİK olarak iş dünyamızı öncülük etmek hedefiyle ezberleri bozduk ve Yönetim Kurulumuzun yarısında görevi kadın üyelerimizle paylaştık. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü şimdiden kutlarım” dedi.

Haberin Devamı

23 Ocak 2010 tarihinden bu yana üçüncü dönemdir TÜGİK Genel Başkanlığını yürütmekte olan Erkan Güral, “TÜGİK olarak kadınlarımıza yönelik önemli projelerimiz var. Örneğin, kadın girişimciler ve kadınları iş yaşamına hazırlamak üzere çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

'PEMBE YAKA' KAVRAMI GELİYOR

Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “Mavi ve beyaz yaka kavramlarından sonra iş dünyası literatürüne ‘pembe yaka’ kavramını dahil ediyoruz. Kadın girişimciliğini desteklemek üzere ‘Pembe Yaka’ adını verdiğimiz projemizi çok yakında başlatacağız. Kadınların yaşamın her alanında temsil edilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede öncelikli hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak ve özellikle de evlerinde oturan ve katma değer yaratma imkanı bulamayan kadınlarımızı işgücüne dahil etmek.”

Erkan Güral’ın Genel Başkanlığındaki TÜGİK’in yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Selin Açık, Gizem Çeliker Akandere, Abdulkadir Akboz, Engin Ateşsönmez, Nilüfer Çevikel, Veysel Çiftçi, Naime Göker Ekim, Efsun Erkemen, Şanser Kadooğlu, Seda Kaya, Rahmi Kula, Mehmet Serkan İzol, Begüm Özdoğularlı, Ö. Faruk Sakarya, Fatma Semiz, Kemal Yıldırım, İlknur Kaya Yüksel, Serkan Can Zengin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!