TÜBİTAK'tan en prestijli ödüller

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAKtan en prestijli ödüller
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl verilen bilim, hizmet ve teşvik ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, ‘Türkiye'nin en prestijli ödülleri'ni verdiklerini ve TÜBİTAK ödüllerinin başka ülkelerde verilen bu tür bilimsel ödüllerle rahatça boy ölçüşebileceğini söyledi. Terzioğlu, ‘‘Bizim bilim adamlarımız yalnızca ülkemiz için çalışmıyor, evrensel bilime de katkı sağlıyor'' dedi. 1996 yılı TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ni kazanan bilim adamlarının isimleri ve ödül kazandıkları alanlar ise şöyle:

Bilim ödülleri

Temel Bilimler: Prof.Dr. Mehmet Erbudak, Prof. Dr. Ayşe Erzan.

Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Fikret Kargı.

Sağlık Bilimleri: Prof. Dr. Mustafa İlhan, Prof.Dr. Emin Kansu.

Hizmet ödülleri

Prof. Dr. Tevfik Karabağ, Prof. Dr. İmran Özalp, Prof. Dr. Nimet Özdaş.

Teşvik ödülleri

Temel Bilimler: Doç. Dr. Menemşe (Kiremitçi) Gümüşderelioğlu, Doç. Dr. Tuncer Hökelek, Doç. Dr. Ekmel Özbay, Doç. Dr. Ümit Tunca.

Mühendislik Bilimleri: Doç. Dr. Ömer Morgül, Prof. Dr. Lütfi Öveçoğlu, Doç. Dr. Mehmet Pakdemirli, Doç. Dr. Mustafa Pınar, Doç. Dr. Ülkü Yetiş.

Sağlık Bilimleri: Doç. Dr. Murat Akova, Doç. Dr. Emine Demirel (Yılmaz), Doç. Dr. Hızır Kurtel, Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Prof. Dr. Murat Tuncer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!