Trump'tan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur

Güncelleme Tarihi:

Trumptan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 17:18

Amerikalı motosiklet üreticisi Harley-Davidson, Avrupa pazarına yönelik üretimini tarifeler nedeniyle yurt dışına taşıma kararı almıştı. Bu duruma tepki gösteren Trump bugün de Twitter'dan eleştirilerine devam etti.

Haberin Devamı

ABD'li uluslararası motosiklet üreticisi Harley-Davidson, Avrupa Birliğinin (AB) ABD'ye karşı uygulamaya başladığı gümrük vergileri nedeniyle, ABD'deki üretiminin bir kısmını deniz aşırı ülkelere taşıyarak, bu bölgelerden Avrupa pazarına motosiklet ihraç edeceğini duyurmuştu. Harley-Davidson'dan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan açıklamada, ABD'nin AB'ye yönelik çelik ve alüminyum vergilerine karşılık olarak AB'nin cuma günü ABD menşeli mallara gümrük vergisi uygulamaya başladığına işaret edildi.

Trumptan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur

BİRİM MALİYETİNDE 2.200 DOLAR ARTIŞ

AB'nin getirdiği yeni tarifeler nedeniyle Harvey-Davidson'ın ABD'den AB'ye ihraç ettiği motosikletlerinin gümrük vergisinin yüzde 6'dan yüzde 31'e çıktığı vurgulanan açıklamada, AB'ye ihraç edilen Harvey-Davidson marka motosikletlerin birim maliyetinin de 2 bin 200 dolar artacağına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

AB'ye ihraç edilecek Harley-Davidson motosikletlerin üretiminin şirketin ABD dışındaki uluslararası tesislerine taşınacağı belirtilen açıklamada, söz konusu tesislerde gerekli yatırımların yapılarak üretimin artırılmasının 9 ila 18 ay sürebileceği kaydedildi. Söz konusu süre zarfında vergi tarifeleri nedeniyle doğacak maliyet artışının müşterilere yansıtılmayacağı ifade edilen açıklamada, tarifelerin şirket için bu yılın sonuna kadar 30 ila 45 milyon dolar arasında maliyet artışına neden olmasının beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Trumptan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur

TRUMP'TAN TWITTER'DA SERT YANIT

Trump bugün attığı tweetlerde düne göre eleştirilerinin dozajını arttırdı ve, "Bir Harley Davidson asla başka bir ülkede üretilmemelidir-asla! Çalışanları ve müşterileri bu karardan dolayı çok kızgınlar. Eğer bunu yaparlarsa onlar için sonun başlangıcı olur ve daha önce hiç görülmemiş bir şekilde vergilendirilirler!" dedi.

Haberin Devamı


Trumptan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur

DÜN DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün bir tweet atan Trump, "Tüm şirketler arasında Harley-Davidson'ın teslim bayrağını açan ilk şirket olmasına şaşırdım. Ben onlar için çok savaştım. Nihayetinde bize ticarette zarar veren AB'ye, 151 milyar dolar açığımız var, sattıklarının vergisini onlar ödemeyecekler. Vergiler, Harley için sadece bir mazeret. Sabırlı olun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


Trumptan çok sert açıklama: Onlar için sonun başlangıcı olur

HİSSELERİ YÜZDE 7 DÜŞTÜ

Harley-Davidson'ın New York borsasında işlem gören hisseleri, cuma gününü 44,21 dolardan kapattı. Hisseler, açıklama sonrası bugün yüzde 7,1 düşüşle 41,06 puana kadar geriledi.

Harley-Davidson için ABD'den sonra en büyük pazarın AB olduğunu ifade eden uzmanlar, şirketin geçen sene AB'de 40 bin motosiklet sattığını kaydetti. Firmanın, Hindistan, Brezilya, Avustralya ve Tayland'da da üretim tesislerinin olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!