TOKİ İstanbul Silivri kura çekilişinde 685 konut sahibini buluyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ İstanbul Silivri kura çekilişinde 685 konut sahibini buluyor Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 09:58

TOKİ İstanbul Silivri kura sonuçları, canlı yayında takip edildi. Bölgede ikamet etmek isteyen binlerce kişinin başvuruda bulunduğu TOKİ İstanbul kura çekilişinin sonuçları, noter huzurunda yapılacak olan çekilişin ardından erişime açılacak. İşte, TOKİ İstanbul Silivri kura çekilişine ilişkin tüm detaylar...

Haberin Devamı

TOKİ İstanbul kura çekilişi, 28 Haziran Cuma günü saat 10.00'da başladı. Öncelikli çekiliş hakkı, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler, Engelliler, Emekliler ve Diğer alıcılar sıralamasıyla devam etti. Söz konusu kuranın sonuçlarını TOKİ'nin resmi internet adresinden takip edebilirsiniz. 

İNŞA EDİLECEK KONUTLARIN FORMU NASIL OLACAK?

İnşa edilecek olan konutlar, 2+1 nitelikli 343 adet, brüt 85,00 m2 ve 3+1 nitelikli 342 adet, brüt 128,00 m2 olarak gerçekleşecek.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar;

1- 2+1 nitelikli konutlar için;
- %12 peşinat bedeli için 180 ay vade,
- %20 peşinat bedeli için 240 ay vade,

2- 3+1 nitelikli konutlar için;
- %10 peşinat bedeli için 120 ay vade,
- %20 peşinat bedeli için 180 ay vade,

ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.

2+1 Konutlar için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır.

Haberin Devamı

3+1 Konutlar için; Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı’na göre artırılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!